fbpx
Nieuws

Subsidiepot scholen nog niet leeg

Erbarmelijk binnenklimaat school aangepakt

Schoolbesturen die hun gebouwen willen verduurzamen doen er goed aan nú subsidie aan te vragen. Er zijn tot en met 29 december 2017 nog 50 subsidies beschikbaar.

Met de subsidie ontvangen schoolbesturen 50% van de kosten voor het inhuren van extern advies terug, tot een maximum van € 3.500. Bij de aanvraag geldt: wie het eerst komt, het eerst maalt. De subsidie is onderdeel van de Green Deal Scholen die besturen en gemeenten op weg helpt met praktische informatie en stappenplannen. Doel is een gezond, duurzaam en ook betaalbaar schoolgebouw. Tientallen schoolbesturen hebben inmiddels gebruik gemaakt van de subsidie.

“Nu zijn we aan de laatste vijftig toe gekomen”, zegt woordvoerder Wim Lengkeek van de Green Deal Scholen. ‘Pak daarom deze kans om actief aan de slag te gaan met een gezond binnenklimaat, duurzame energiebronnen en lagere energiekosten. Dan ontvangt u voor een voordelig tarief advies van een deskundige. En alleen al uit het eerste gesprek haalt u direct handvatten om aan de slag te gaan. Zo kun u actief werken aan een betere leer- en werkomgeving voor leerlingen en leerkrachten”, aldus Lengkeek.

Meer informatie: kijk hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.