fbpx
Nieuws

Expansievat doet 53 jaar dienst

Expansievaten worden vaak tijdig en preventief vervangen, maar soms zijn er exemplaren die wel heel lang dienst doen. Gas Service Team uit Almelo trof een nog prima functionerend exemplaar dat 53 jaar (!) dienst heeft gedaan. Fabrikant Flamco greep de gelegenheid aan om het rode vat feestelijk te vervangen.

Het expansievat uit 1964 hing in de kelder van een oud herenhuis, waarvan de ketel op zolder te vinden was. Het vat zelf werkte nog uitstekend maar werd tegelijkertijd met de versleten ketel vervangen. Het oude Flexcon vat verving in 1964 een open systeem; destijds een flinke upgrade.

Vervangen

De voorspelling van het Gas Service Team is dat de Flexcon nog langer mee had kunnen gaan als de ketel in het systeem niet was vervangen. “Wij vervangen bij het plaatsen van een nieuwe ketel altijd de benodigde basis appendages zoals expansievaten, overstortventielen, gaskranen, inlaatcombinaties en dak doorvoer”, aldus het Gas Service Team.

Veel installateurs houden een jaar of 7 aan voor een expansievat, de ervaring van marktleider Flamco is dat het gemiddelde vat het zeker 12 jaar uit kan houden. Klik hier voor een uitgebreid artikel hierover.

Jeroen van Halem, accountmanager bij Flamco, was in Almelo om het Gas Service Team een nieuw Flexcon vat te overhandigen. Zij hadden daarna de eer om het oude vat in te ruilen voor een nieuwe variant.

2 reacties op “Expansievat doet 53 jaar dienst

  1. frank schreef:

    laat flamco de garantietermijn dan maar eens opkrikken naar 8 uur.

  2. Richard schreef:

    Toen hadden ze nog kwalitatief goede expansievaten, dat is nu wel anders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.