Ga naar hoofdinhoud

, , ,

Subsidiepot warmtepomp aangevuld

De subsidiepot voor onder meer warmtepompen en zonneboilers, de ISDE, wordt tussentijds met €62 miljoen aangevuld. Daarmee moet voorkomen worden dat de investeringen in verduurzaming stil komen te liggen.

De oorspronkelijke pot voor 2022 bevatte € 228 miljoen. Dit wordt nu €290 miljoen. Klimaat-minister Rob Jetten liet vorige maand al weten dat ontoereikend zou zijn. De ophoging van de subsidie is per 18 oktober beschikbaar. De ISDE vergoed voor particulieren en bedrijven een deel van de investering in een warmtepomp, zonneboiler of isolerende maatregelen

Verdubbeling van aanvragen

De Rijkdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), die de regeling uitvoert, ziet dat het aantal ISDE-aanvragen in 2022 verdubbelt ten opzichte van vorig jaar. Inmiddels zijn al ruim 80.000 aanvragen. De ISDE-subsidie wordt jaarlijks beschikbaar gesteld en loopt door tot 2030. Zowel huiseigenaren, VvE’s als bedrijven kunnen in aanmerking komen voor de regeling. De hoogte van het subsidiebedrag hangt af van het soort zonneboiler, warmtepomp of isolatiemaatregel. Gemiddeld genomen wordt ongeveer 30% van de aanschafwaarde van een (hybride) warmtepomp vergoed. Deze subsidie geldt enkel voor bestaande bouw, en niet voor nieuwbouwwoningen.

Na de verhoging van het budget is er tot en met eind dit jaar nog bijna € 90 miljoen beschikbaar voor huishoudens en zakelijke gebruikers. Volgend jaar komt er weer nieuw budget beschikbaar. Daarnaast is er binnen de ISDE specifiek voor zakelijke gebruikers in 2022 € 30 miljoen beschikbaar voor kleinschalige windturbines en zonnepanelen.

Weten hoeveel subsidie een specifieke warmtepomp ontvangt? De Installatie Subsidietool vertelt het. Daarnaast kun je hier ook de aanvraag op basis van ‘no cure, no pay’ laten verzorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Met de gratis nieuwsbrief van Installatie.nl ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen in de installatiebranche, productnieuws en installatiefouten.

Laatste nieuws

Ventilatiesysteem in kast op de galerij

De voordelen van Mezutec waterontharders

Installatie van een overkapping met zonnepanelen als dak

Drama in kruipruimte: installatie-stagiaire (16) verongelukt

Steeds minder verpakkingen

Intergas stapt met warmtepomp Xceed door naar propaan