fbpx
Nieuws

TechCenter verhuist naar Dordrecht

ROVC techcenter verhuist

Vanwege aanhoudende groei verhuist ROVC het TechCenter van Rotterdam, naar Dordrecht. Op 1 november aanstaande neemt de technisch opleider het pand aan de Calandstraat 41 officieel in gebruik.

De huidige locatie in Rotterdam biedt onvoldoende ruimte aan het toenemende aantal cursisten. In Dordrecht is ruimte voor dertien theoriezalen, tegenover vijf in Rotterdam. Op jaarbasis betekent dit dat ROVC enkele honderden extra cursisten kan opleiden. Het practicum blijft ongewijzigd en verhuist mee naar Dordrecht. Hieronder vallen onder andere de vakgebieden aandrijftechniek, elektrotechniek, industriële automatisering, ATEX, koude- en klimaattechniek, procestechniek en NEN 3140.

John Huizing, directeur van ROVC: “Deze verhuizing is een volgende stap in de ontwikkeling van ROVC. Hoewel we binnen onze hele organisatie een groei aan cursisten ervaren, steekt de regio Rotterdam er met kop en schouders boven uit. Ik ben erg trots dat we in een periode van vijf jaar uit onze jas zijn gegroeid en een mooie nieuwe locatie hebben gevonden waar we cursisten nog beter kunnen bedienen. Het pand in Dordrecht stelt ons in staat om de groeiende vraag naar technische opleidingen in de regio Rotterdam op te vangen. Daarnaast merken we dat het steeds belangrijker wordt om op te leiden in de regio en de reistijd van cursisten te beperken. De locatie van het nieuwe TechCenter in Dordrecht heeft een gunstige ligging voor Zuidwest-Nederland. Ik kijk ernaar uit om cursisten in deze regio nog beter van dienst te kunnen zijn.”

ROVC heeft drie TechCenters in Nederland: in Ede, Helmond en Dordrecht. Begin 2023 is er een feestelijke opening van de nieuwe locatie in Dordrecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.