fbpx
Nieuws

Dakwarmtepompen voor nieuw woningconcept  

Prefab dakwarmtepompen

Nefit Bosch gaat iBuild honderden prefabinstallaties leveren op basis van de innovatieve all-electric dakwarmtepomp die Nefit Bosch volgend jaar op de markt brengt.

Op de vakbeurs Energie tekenden Nefit Bosch en iBuild een contract waarin hiervoor een meerjarige samenwerking wordt vastgelegd.

Innovatieve dakwarmtepomp

Als ambitieuze start-up komt iBuild met een nieuw woningbouwconcept dat het bouwproces versnelt. Woningen worden gebouwd vanuit een vaste bodemplaat met volledig voorgeproduceerde elementen. Voor de duurzame verwarming en warmwatervoorziening kiest iBuild voor de nieuwe lucht-water dakwarmtepompen van Nefit Bosch, de Compress 5800i AWR (‘Air Water Rooftop’). Deze specifiek voor schuine daken ontwikkelde, volledige geïntegreerde monoblockoplossing, wordt in zijn geheel op het dak geplaatst. Alleen de aansluitingen, waarvoor geen specifieke certificering vereist is, gaan door het dak. 

Prefab installatie

Het binnendeel – bestaande uit de compacte binnenunit, een 200 of 300 liter warmwaterboiler en een buffervat – wordt samen met een WTW-unit voorgemonteerd in het prefabconfiguratiecentrum van Nefit Bosch in Deventer. De complete unit wordt aangeleverd als prefab skid, zodat de installatiewerkzaamheden op locatie beperkt zijn.

Baanbrekend

Deze werkwijze bespaart niet alleen veel tijd en schaarse menskracht, maar verlaagt ook faalkosten en minimaliseert de milieu-impact. ‘iBuild wil een bijdrage leveren aan het oplossen van de woningnood, door dingen slimmer te doen. Maar wel met oog voor de prijs én op een zo duurzaam mogelijke wijze’, zegt William van Rijn, één van de oprichters van iBuild.

Mark Dekker, key accountmanager nieuwbouw bij Nefit Bosch, vult aan: ‘Bij Nefit Bosch hebben we sterke ambities om te groeien op de nieuwbouwmarkt met de nieuwste warmtepomptechnologie, maar ook met prefab oplossingen. Voor ons is de samenwerking met iBuild een perfecte match.’

‘Door jarenlange ervaring in de bouwwereld en het ontwerpen van gebouwen met diverse functies te combineren, hebben we een samenwerking gevonden die baanbrekend kan zijn voor de toekomstige huizenmarkt’, stelt William van Rijn.

Onderhoudsarm

‘Dat iBuild kiest voor deze oplossing is eigenlijk heel logisch. Een dakopstelling kent minder beperkingen ten aanzien van geluid en ruimte’, licht Mark Dekker toe. ‘Onze nieuwe dakwarmtepomp is uniek in de markt. Superstil en geen risico op trillingen in de dakconstructie.’ Het ontwerp is gebaseerd op Nederlandse woningen en windbelastingen. Er wordt gebruik gemaakt van een natuurlijk koudemiddel (Propaan) waardoor hoge aanvoertemperaturen worden gehaald. De unit kent een lange levensduur en is onderhoudsarm. De nieuwe dakwarmtepomp rolt vanaf medio 2023 van de band bij Nefit Bosch in Deventer.

28 reacties op “Dakwarmtepompen voor nieuw woningconcept  

 1. Helma Schumacher schreef:

  Is dit ook te gebruiken in bestaande woningen met een schuin dak?

 2. J.W. Wijnja schreef:

  U mag er een bij komen monteren mits de prijs ook redelijk is?

  • Frans schreef:

   Goedemorgen

   Wat kost zo’n warmtepomp geïnstalleerd en wel?
   Ik heb veel interesse en wil er 1 aanschaffen, vrijstaand huis 2006

 3. Peter Verschoor schreef:

  Hallo Stephan,,
  Gaarne idd contact mbt het bovenstaande.
  Dat klinkt als ideaal.
  Mvg,
  Peter Verschoor

 4. Saurens schreef:

  Beste ik zit al bijba haar op warmtepomp van Nefit te wachten. Wordt niet geleverd! Faat dat bij deze pompen ook gebeuren?

 5. Michael schreef:

  Stephan, wat een onzin loop jij te verkondigen. Al jarenlang horen we eens in de zoveel tijd dit soort fake berichten. Ik vraag me ook altijd af, waarom mensen zoals jij dit soort berichten posten terwijl je weet dat het onzin is. Ben je misschien niet helemaal 100% (kan natuurlijk), of wil je gewoon aandacht?

 6. Albert schreef:

  Daar hoor ik graag meer over. Wanneer komt het beschikbaar? Ik start binnenkort met een kleinschalig nieuwbouwproject. 5 kleine appartementen. Mvg, Albert

 7. E.van As schreef:

  Zou graag info ontvangen!

 8. Jeroen schreef:

  En zijn deze bereikbaar voor serviceverlening onderhoudsarm is niet oh vrij

 9. Rob schreef:

  En wat als er toch aan gesleuteld moet worden. Ik ben service monteur maar ik kruip het dak niet op als ie niet werkt..

  • René schreef:

   ⁴de Otter Outlook 2 à 300 liter warmwater en een buffer at.. dat buffervat mag dan wel heel groot zijn want wij ( met 2 pubers ) gaan dat niet redden met ieder 2 / 300 liter onder de douche, tenzij die binnen 30 minuten weer helemaal verwarmd is, maar dat zal dan weer aardig wat aan stroom kosten..of ben ik te negatief..m

 10. H.J. Meilink schreef:

  L.S.
  Dat klinkt als een mooie ontwikkeling.
  Met name de eigenschap dat deze dakwarmtepimp weinig geluid produceert spreekt mij erg aan. Maar aangezien ik weet dat ik nogal gevoelig ben voor geluidhinder vraag ik u om bij de geluidmeetgegevens van deze warmtepomp toe te sturen. Ik wil dan graag de tertsbandwaarden van de geluidvermogens van u ontvangen en dan liefst vanaf de tertsband van 31,5 Hz en hoger. Dat betreft zowel de uitstraling vanaf het apparaat als in de lucht aan- en afvoer.

 11. Ge schreef:

  Zijn de reacties Stephan verwijderd?

  • Stephan schreef:

   Hallo Ge, inderdaad, ik zie het nu ook. Maar maakt ook niet uit, discussies om een nieuw concept zullen er altijd zijn, sterker nog, er zijn Solar bedrijven die er gewoon niets mee te maken willen hebben omdat ze panelen verkopen aan energie maatschappijen die niet willen dat mensen ook van het gas af gaan, schijnbaar heerst er een zekere angst bij die groot plaatsers, zo erg zelfs dat ze ons al hebben gevraagd om a.u.b alleen in Twente te blijven met onze installatie. We zullen zien hoe ver het nog gaat reiken. M.v.G Stephan.

 12. Niels schreef:

  Plaats er een inspectie platform naast, zo is het onmogelijk goede service te verlenen.
  Of heel kostbaar ivm hoogwerkers

 13. S.Verschoor schreef:

  Kan ik hierover ook info ontvangen?
  Ook met de prijzen erbij.

 14. Stephan schreef:

  Tja, aan alles word gedacht van uit de overheid. Ondanks dat wij geen C.V,s plaatsen toch wel ff een certificering aanvragen omdat wij niet plaatsen maar los koppelen, een kind kan de was doen maar de overheid denkt daar toch anders over. https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2022/10/21/minister-de-jonge-geeft-installatiebranche-tot-1-april-2023-om-co-certificaat-te-halen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.