fbpx
Nieuws

Terugstroombeveiliger ook verticaal

Caleffi introduceert met de Serie 580 een terugstroombeveiliger die zowel horizontaal als verticaal inzetbaar is. Bij correct gebruik blijft het drukverlies laag. Het product is makkelijk te installeren en te onderhouden.

De terugstroombeveiliger is inzetbaar in verschillende configuraties. Het is bovendien voorzien van een ¾-aansluiting zodat het op een dubbeldienstkraan kan worden aangesloten. Er is een versie met een geïntegreerde Gardenakoppeling om aan te sluiten op tijdelijke toepassingen. Ook is er een versie die van een geïntegreerde afsluiter bij de inlaat is voorzien.

Eenvoudig te onderhouden

Bij deze nieuwe versie zijn het membraan, de bovenstroomse keerklep, de spuiklep en het complete activeringssysteem in één component geïntegreerd. Voor onderhoudswerkzaamheden kan het patroon dus eenvoudig van het lichaam worden verwijderd, zonder het gebruik van extra dichtingselementen.

Ook het filter is makkelijk toegankelijk om te reinigen. De benedenstroomse keerklep bevindt zich voor de uitgangsaansluiting en is vastgezet met een speciale borgmoer. Voor het onderhoud hoeven alleen de benedenstroomse wartel en de borgmoer te worden verwijderd.

Toepassingen

De terugstroombeveiliger Type BA kan onder andere worden gebruikt voor het vullen van CV-installaties (met additieven) en het vullen van zonneboilersystemen (met additieven CAT 4).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.