fbpx
Nieuws

Trekvaste verbinding schachtaansluiting

Ubbink introduceert deze maand een nieuwe schachtaansluiting voor flexibele kunststof rookgasafvoersystemen in bestaande schoorsteenkanalen. Het product werd gepresenteerd op de Installatie Vakbeurs in Hardenberg (klik hier voor fotoalbum)

Trekvast en afschot

De nieuwe schachtaansluiting (Flex 50 en Flex 80) biedt een gegarandeerd trekvaste klikverbinding tussen aansluiting en rookgasafvoerslang; de bocht kan niet loskomen van de steun. De steun is buiten de schacht te bevestigen, waardoor er geen groot gat in de schoorsteen gemaakt hoeft te worden. In de steun is al het juiste afschot verwerkt, zodat condenswater niet in de leiding kan blijven staan.

trekvast ubbink2De verbinding is een kritisch detail bij rookgasafvoer-renovaties. Wanneer de verbinding losraakt bestaat de kans op koolmonoxidevergiftiging. Daarnaast kan door de ophoping van condenswater de cv-ketel op storing springen, of de rookgasafvoer gaan lekken.

Meer over de rookgasafvoer

Meer weten over rookgasafvoeren en veel voorkomende praktijksituaties? Kijk hier het webinar Rookgasafvoer, de prijs van veiligheid terug. Op deze pagina nog meer rookgasafvoernieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.