fbpx
Nieuws

PVT-warmtepomp wint innovatieprijs

Triple Solar heeft de Cobouw Award gewonnen in de categorie Innovatie voor haar nieuwe lichtgewicht PVT-warmtepomp. Deze propaanwarmtepomp werd dit jaar geïntroduceerd.

De innovatieprijs wordt jaarlijks uitgereikt door vakblad Cobouw. De jury loofde de compactheid, waardoor de warmtepomp ruimte bespaart. De techniek, waarbij het dak een lucht/water-warmtepompbron vormt, maakt bovendien een geluidsproducerende buitenunit overbodig. Andere genomineerden waren de slimme PowerCube-batterij van iWell en HOUTbaar huis van TBI Woonlab en Sustainer Home.

Producent Triple Solar introduceerde de PVT-warmtepomp onlangs op de beurs Duurzaam Verwarmd. De PVT-warmtepomp meet 83 x 48 x 45 centimeter en weegt minder dan 50 kilo. Triple Solar ziet voor haar warmtepomp kansen in de nieuwbouw, maar vooral ook in de bestaande bouw. De configuratie kan ook als hybride, en dus in samenwerking met een bestaande cv-ketel worden geïnstalleerd. In dat geval kan de propaanwarmtepomp zelfs een deel van de tapwatervoorziening voor haar rekening nemen. Bij conventionele hybrides komt dit altijd voor rekening van de cv-ketel.

Lees hier hoe de techniek werkt.

Meer prijzen

Naast de door Triple Solar gewonnen Innovatie Award reikte Cobouw nog andere prijzen uit. Zo ging de Cobouw50 Award voor de tweede keer naar Bouwgroep Dijkstra Draisma voor de best presterende bouwonderneming van het jaar. De aanmoedigingsprijs voor de meest duurzame bouwonderneming van het jaar ging naar BAM. Ook zijn de twintig best presterende installateurs op een rij gezet. Ecodorp Boekel werd uitgeroepen tot het meest duurzame project en won daarmee de Cobouw Award Duurzaamheid.

1 reactie op “PVT-warmtepomp wint innovatieprijs

  1. Niels schreef:

    Tja wist men ook dat trippel solar de sponser is van de beurs! Goh wat gek dat ze winnen.

    Ik heb een t.d. (thermisch dynamisch) systeem gezien van DTE Europe, die zouden moeten winnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.