fbpx
Nieuws

Installateur regelt ook warmtepompsubsidie

Installateurs kunnen voor hun klanten naast de feitelijke (hybride) warmtepomptechniek ook de afhandeling van de ISDE-subsidie regelen. Daar is een handige hulp voor.

Die dienstverlening is nu te verpakken in een online subsidietool. Hierdoor kan het regelen van de ISDE-subsidie snel en doelmatig verzorgd worden. Indien gewenst zelfs in de eigen huisstijl van het installatiebedrijf.

Simpel Subsidie is een software/subsidiebureau dat met slimme tools het subsidieaanvragen goedkoper en gemakkelijker wil maken. Voor installateurs, isolatiebedrijven en aannemers stelt Simpel Subsidie gratis een persoonlijke subsidietool beschikbaar. Via deze omgeving kunnen klanten al hun subsidievragen kwijt, gratis hun kansen checken met alleen de installaties of materialen die de partij zelf aanbiedt. Klanten kunnen Simpel Subsidie, al dan niet via de installateur, daarna ook vrijblijvend inschakelen om de subsidie te verzorgen. Dat kost de klant maximaal €50. 

Wie al vaker op de site van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland naar ISDE heeft gezocht, weet dat de informatie rondom warmtepompsubsidie ISDE alles behalve gebruiksvriendelijk geordend is. Zo bestaat de apparatenlijst nog altijd uit een ellenlange PDF. Particulieren die eenmalig een ISDE-subsidie aan moeten vragen, kunnen hierin verzanden.

Extra dienst voor installateur

De installateur kan de klant verder ontzorgen, zegt initiatiefnemer Sven Ringelberg: “Klanten zijn zo snel geholpen en het is mogelijk de isolatie of warmtepomp met meer ontzorging aan te bieden. Een behoorlijk deel van de particulieren ziet subsidie als een belangrijke reden om te investeren. Maar ziet tegelijkertijd op tegen het proces van aanvragen.”,

Slimme koppeling

Simpel Subsidie maakt middels haar software slimme koppelingen tussen systemen van installateurs, de eigen subsidie-omgeving en de data van RVO. Die laatste is verantwoordelijk voor de toekenning van de subsidie. Indien subsidies wijzigen, zoals per januari 2022 of apparaten worden toegevoegd aan de RVO-lijst, past de softwaretool dit automatisch aan.

Groei warmtepompmarkt

De verwachting is dat met name in de bestaande bouw de bouw de verkoop van (hybride) warmtepompen te gaat nemen. Dat heeft natuurlijk alles te maken de hoge gasprijs. Per 1 januari worden ook de subsidies op warmtepompen fors verhoogt. Van gemiddeld 20% wordt straks gemiddeld 30% van de aanschafwaarde van een warmtepomp voor bestaande bouw via de ISDE gesubsidieerd.

2 reacties op “Installateur regelt ook warmtepompsubsidie

 1. Piet schreef:

  Raar de meeste klanten zijn zogenaamd de hoogopgeleiden die te stom zijn om het zelf in te vullen omgedraaide wereld laat het lekker zelf uitzoeken

  • van de Wiel schreef:

   ik weet niet waar jij je informatie vandaan haalt, maar je lult aardig uit je nek.
   punt 1; de installateur hoeft het niet voor niets te doen en ontzorgt de klant.
   Tenslotte bied elke ondernemer aan tegen een vergoeding zijn producten te bezorgen en in gebruik te stellen bv witgoed of elektronica zoals je tv en dergelijke, dat noemen ze service.
   punt 2; volgens mij ben jij zelf niet zo slim en geef je daar de schuld van aan de mensen die toevallig wel konden leren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.