fbpx
Nieuws

Twee nominaties voor KNX Awards

Op 20 maart, tijdens het KNX Top Event in Frankfurt, worden de tweejaarlijkse, internationale KNX Awards uitgereikt. Onder andere twee Nederlandse projecten – de woning van een ALS-patiënt met KNX en stembediening en de volledig KNX-bestuurde Energy Academy in Groningen – maken kans op deze award. De twee Nederlandse projecten behoren in de categorieën ‘Specials’ en ‘Energy Efficiency’, tot de genomineerden. Bovendien kan het publiek op deze projecten stemmen voor de categorie People’s Choice Award.

Elke twee jaar zenden installateurs en system integrators wereldwijd hun beste KNX-projecten in voor deze prestigieuze award. Ook dit jaar zijn er vele honderden projecten ingestuurd. Een vakjury bepaalt uiteindelijk welke vier of vijf projecten per categorie worden genomineerd en wie de winnaar wordt. Dit jaar zijn daarvoor ook twee Nederlandse projecten geselecteerd.

Stem bediende woning

Systeem integrator en KNX Professional Domoticom realiseerde samen met Thinka een volledig KNX-gestuurde en met de stem bediende woning voor ondernemer en ALS-patiënt Bernard Muller. Thinka verbindt Apple’s stem-assistent Siri met KNX. Met alleen zijn stem kan Bernard Muller, die door ALS fysiek zeer beperkt is, nu zijn huis bedienen zonder hulp van andere mensen. Zelfs zijn eigen lift is nu spraakgestuurd. Dit geeft hem mentale en fysieke vrijheid.

Energy Academy

De 2017 opgeleverde Energy Academy in Groningen is het meest duurzame onderwijsgebouw van Nederland. Systeem integrator Engie realiseerde daar een KNX-systeem met de producten en systemen van Siemens. De gebouwautomatisering zorgt voor een volledige integratie van Elektrotechniek en HVAC. In dit project zorgt BACnet voor de voorregeling en wordt KNX gebruikt voor de naregeling in de ruimtes. Hierdoor kan verwarming, koeling, ventilatie, verlichting en zonwering allemaal met één ruimteregelaar worden bediend. De integrale gebouwautomatisering is een belangrijk onderdeel in het behalen van de BREEAM Outstanding kwalificatie van het pand.

Stemmen

Tijdens het KNX Top Event op dinsdagavond 20 maart, dat wordt gehouden tijdens de beurs Light+Building in Frankfurt, worden de awards uitgereikt. Wie wil stemmen op de Nederlandse projecten voor de categorie People’s Choice Award doe dit via de website.

In 2016 had Nederland ook een winnaar bij de Internationale KNX Awards. Toen won Koen van de Donk van system integrator Hevac Controls in de categorie International met de KNX-automatisering van het Kasteel Biljoen in Velp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.