fbpx
Nieuws

Twee winnaars badkamerchallenge


De badkamerchallenge die woningcorporatie Mitros vorig jaar uitschreef, heeft twee winnaars gekregen: Bouwgroep Coen Hagedoorn en B8U (Hemubo, Rutges Vernieuwt, Smits Vastgoedzorg en ERA Contour). Mitros wilde met de wedstrijd een slim idee vinden om renovaties in huurwoningen sneller en beter uit te voeren.

Prefab tegelpanelen

Bouwgroep Coen Hagedoorn bedacht een aanpak met behulp van Mosa Panel. Allereerst worden de badkameropties met de bewoner doorgesproken, daarna wordt de badkamer digitaal ingemeten. Hierover wordt een raster van prefab panelen gelegd, die vooraf op maat worden gezaagd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van Mosa Panel, een tegelsysteem voor renovatie. De tegels worden eerst verlijmd op panelen en vervolgens in één keer geplaatst. Oude tegels hoeven niet verwijderd te worden. Tijdens de renovatie wordt de bewoner digitaal op de hoogte gehouden van de vorderingen. Na een paar maanden krijgt de bewoner nogmaals bezoek voor een servicebeurt en tips voor onderhoud.

Doos in doos-systeem

B8U kiest voor een ‘doos in doos opbouwsysteem’, bestaand uit lichtgewicht wandelementen en een prefab vloer inclusief leidingwerk. De wanddelen kunnen worden gemaakt van gerecyclede flessen en plastic tassen, maar ook van bamboe of met een traditionele tegellook. Ook hier wordt de badkamer eerst helemaal ingemeten en van daaruit worden de prefab onderdelen op maat gemaakt. Met een VR-bril kan de bewoner alvast zien hoe het eindresultaat wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.