fbpx
Nieuws

UOB-app gelanceerd op Building Holland

De eerste volledig werkzame app voor de Uniforme Objecten Bibliotheek (UOB) wordt op Building Holland Digital gepresenteerd. Doekle Terpstra, voorzitter van Techniek Nederland, verricht de lancering.

De app maakt het mogelijk om de UOB in de praktijk toe te passen. Dit open platform zorgt voor uitwisseling van BIM 3D-modellen tussen alle partijen in de bouwketen. De UOB is te gebruiken tijdens alle fasen van het ontwerp- en bouwproces. Naar verwachting zullen steeds meer leveranciers data aanleveren voor de UOB. Ook zullen er meer UOB-apps beschikbaar komen.

Terpstra ziet de app als een onmisbare tool voor ketensamenwerking. “Als installatie- en bouwsector willen we onze verantwoordelijkheid nemen in de uitdagingen waar Nederland voor staat. Daarom moeten we werken aan onze kwaliteit, innovatiekracht en productiviteit. Digitalisering en samenwerking zijn cruciaal voor een duurzaam, circulair en innovatief land.”

Groot belang voor hele sector

Techniek Nederland, FME, Fedet, Ketenstandaard en 2BA hebben het platform ontwikkeld in samenwerking met een aantal grote technisch dienstverleners en fabrikanten. Terpstra: “Eiland-automatisering is niet genoeg. We moeten echt samenwerken op basis van open standaarden. Met de UOB zorgen we voor de standaardisatie die nodig is om binnen ieder bedrijf datagedreven te kunnen ontwerpen, installeren en beheren. In elke schakel van de keten.”

Direct inzetbaar

De UOB is nu beschikbaar in Autodesk Revit dankzij TheModus Essential app van Cadac. Dit betekent dat installateurs de UOB nu kunnen toepassen in hun projecten. Dit biedt volop kansen, zeker voor generiek ontwerpen. De mogelijkheden voor specifiek ontwerpen worden elke dag groter, doordat fabrikanten steeds meer productdata toevoegen volgens de nieuwe ETIM-MC standaard.

Building Holland Digital

Building Holland Digital is een drie dagen durend online innovatie-evenement, met meer dat vijftig keynotes speakers, break-out sessies, side events, netwerkmogelijkheden en digitale stands. Het wordt gehouden van dinsdag 27 tot en met donderdag 29 oktober.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.