fbpx
Nieuws

Vaart achter verduurzaming Rotterdam

Vaart achter verduurzaming Rotterdam

Rotterdam gaat met 15 partijen uit de bouw en energie vaart zetten achter de verduurzaming van de bestaande woningvoorraad.

 

Voor het einde van 2018 moeten 10000 woningen zijn verbeterd. Met deze aanpak neemt Rotterdam een voorschot op de uitwerking van het nationale Energieakkoord waarin landelijk maatregelen zijn aangekondigd om meer huishoudens tot energiebesparing aan te zetten.

 

67 miljoen

Hierbij gaat het om woningen die worden gerenoveerd en energiezuinig worden gemaakt. Het gaat in eerste instantie om tenminste zevenduizend corporatiewoningen en drieduizend particuliere woningen. Tezamen zal dit op een investering uitkomen van ruim 67 miljoen euro in de bestaande woningvoorraad. Deze investeringen leiden tevens tot extra werkgelegenheid en leerwerktrajecten.

 

De Rotterdamse aanpak kent een vliegende start. Woningen in het centrum (Lijnbaanhoven, 232 woningen, project van Amvest en BAM Woningbouw Rotterdam), Hoek van Holland (200 woningen, project van Woningbouwvereniging Hoek van Holland en WAIFER) en Lombardijen (320 woningen, project van Havensteder en Dura Vermeer) worden nu al duurzaam verbouwd. Binnenkort wordt gestart met projecten in Oud Mathenesse (489 woningen, project van Woonbron en Smits Vastgoedzorg) en Heijplaat (700 woningen, project van Woonbron en onder meer BAM Woningbouw, Eneco en Stedin).

 

Warmtescan

Naast de corporatiewoningen wordt stevig ingezet om particuliere woningbezitters te stimuleren om hun woning energiezuiniger te maken. Zij kunnen terecht op de website SlimWoneninRotterdam.nl. Naast informatie over de voordelen en kosten van dubbel glas of vloerisolatie zijn op deze website ook de ervaringen en beoordelingen van Rotterdammers die al hebben geïnvesteerd opgenomen. Daarnaast bezoeken onafhankelijke deskundigen met een bouwkeet wekelijks een aantal Rotterdamse straten. Zij adviseren bewoners te investeren in het energiezuinig maken van hun woning. Er wordt daarbij een warmtescan gemaakt van de woning waarop is te zien waar de energie weglekt.  De partners in dit project zijn BAM Woningbouw Rotterdam, Dura Vermeer Heyma, Eneco, Era Contour, gemeente Rotterdam, Havensteder, Nuon, Rabobank Rotterdam, Smits Vastgoedzorg, Stedin, Vestia, VVE010, Waifer, Woningbouwvereniging Hoek van Holland, Woonbron, Woonstad Rotterdam

 

1 reactie op “Vaart achter verduurzaming Rotterdam

 1. J.de Wit schreef:

  Bij het repareren van beton of het repareren van scheuren hebt u dan wel eens overwogen basalt-vezels of basalt-staven te gebruiken.
  Basalt-vezels hebben een CO2 footprint 140% lager dan betonstaal.
  Zijn 2,5 x sterker en 4 x zo licht.
  Basalt-vezel producten corroderen niet en hebben dezelfde uitzettingscoëfficiënt als steenachtige producten.

  dus ideaal materiaal om duurzaam mee te renoveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.