fbpx
Nieuws

Vaillant gaat ook pv leveren

Het Duitse Vaillant gaat haar collectie pv-panelen ook in Nederland op de markt brengen.  Het auroPOWER systeem bestaat uit een volledig gamma om een compleet, efficiënt en toekomstbestendig zonnestroomsysteem samen te stellen, dus inclusief omvormers, bevestigingstechniek en appendages.

De installateur heeft bij de keuze tussen drie fotovoltaïsche monokristallijne panelen. Zo is er een paneel van 300 Wattpiek dat zelfs aan de meest veeleisende esthetische wensen voldoet, maar ook het paneel van 305 Wattpiek dat het accent legt op maximale efficiëntie. Qua prijs-kwaliteitverhouding springt het paneel met een capaciteit van 290 Wattpiek er volgens Vaillant bovenuit. Om een systeem te bouwen, kan de installateur kiezen voor samenstelling op maat of één van de vooraf geconfigureerde montagesets gebruiken.

De omvormer heeft rendement tot 98,7 procent. Het systeem kan zonder laptop- of internetconnectie opgestart worden. Het geïntegreerde feed-in managementsysteem zorgt voor zowel statische als dynamische vermogensbegrenzing. Optioneel zijn accessoires beschikbaar die communicatie toelaten met de signaalontvanger voor rimpelspanning van het nutsbedrijf. Een energiemeter is eveneens optioneel. Deze legt binnen het systeem het verbruik vast, om zo rest-energie te bufferen via een warmtepomp.De draagconstructie is modulair ontwikkeld. Deze leent zich voor montage van systemen op zowel hellende als platte daken. Vaillant kan de volledige berekening van de planningsinformatie voor zijn rekening nemen via de Technisch Project Adviseurs van Vaillant.

Vaillant is niet de eerste toestelfabrikant die zich op de zonnepanelen stort. De beweging past wel binnen de trend dat grote toestelfabrikanten systeemleveranciers worden. Met name bij verduurzamingsprojecten kunnen installateurs met één fabrikaat en contactadres het leeuwendeel van de installatietechniek dekken. Ter illustratie: in Duitsland voert Vaillant zelfs een compleet ventilatiegamma.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.