fbpx
Nieuws

Toekomst cv-ketelonderhoud in webinar

Hoe ziet de toekomst van service en onderhoud uit? Welke technische hulpmiddelen komen er aan, en hoe kan een installateur het aantal retourbezoeken beperken en de inzet van schaarse monteurs effectiever maken. Deze onderwerpen staan centraal op het webinar Slim Servicen, dat op 4 oktober gehouden wordt.

Kijkers kunnen gratis live meekijken vanachter hun pc, of de uitzending later integraal terugkijken. Tijdens de live-uitzending kunnen kijkers vragen stellen aan de sprekers. In het webinar spreken Ferry Overweg van toestelfabrikant Remeha, Rik Welling van groothandel Rensa en Piet Jansen van P. Jansen Installatietechniek uit Bergen op Zoom over actuele zaken die alle bedrijven die met cv-ketelonderhoud te maken hebben, raken. Veel aandacht voor beheer op afstand, techniek waarmee installateurs, maar ook corporaties, beter inzicht krijgen in de prestaties van de aangesloten toestellen, en zo beter en gerichter onderhoud kunnen plegen. Wat betekent dit voor de bedrijfsvoering en de monteurs? Is jaarlijks onderhoud nog wel nodig, wanneer je goed grip hebt op de toestelprestaties? Ook aandacht voor onderdelenbeheer. Hoe zorg je er voor dat de juiste onderdelen voorradig zijn, maar de voorraad ook zo effectief mogelijk is. De groothandel heeft nieuwe tools en apps om installateurs hierin te ondersteunen.

Aanmelden voor het webinar kan gratis via deze link. U ontvangt een kijklink die u live, of wanneer het u uitkomt kunt activeren.

Veel toestellen niet onderhouden

Op dit moment hebben ruim 6 miljoen huishoudens een cv-ketel hangen, die periodiek onderhouden moet worden. Afgelopen jaar zijn in Nederland nog 430.000 toestellen geïnstalleerd, en die moeten de komende jaren allemaal periodiek onderhouden worden. Een minderheid van deze toestellen heeft een onderhoudscontract met een servicepartij; een kleiner deel wordt ad hoc of op afroep onderhouden. Volgens het wetsvoorstel voor de verplichte erkenningsregeling, die per 2019 van kracht moet worden, worden 2 miljoen toestellen in Nederland niet of slecht onderhouden. Slimme beheertools en aandacht voor dit onderwerp kunnen eraan bijdragen om dit aantal naar beneden te krijgen.

1 reactie op “Toekomst cv-ketelonderhoud in webinar

  1. Ruud Meijers. schreef:

    Cv ketel onderhoud

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.