fbpx
Nieuws
Vanuit traditionele installatie naar adviesbedrijf

Met het nieuwe bedrijf Ension start een groep voormalige medewerkers van TBG Installatietechniek een technische dienstverlener op het gebied van energieadvies, installatietechniek en energieservices.

 

 

Met het nieuwe bedrijf, met 10 medewerkers, wordt gewerkt aan een strategische invulling van de richting die TBG, dat in februari onderuit ging, ook van plan was op te gaan. Ension wil weliswaar ook als uitvoerend installateur opereren, maar richt zich primair op de markt als adviseur, ketenregisseur en ontzorger bij installatievraagstukken, zo laat directeur Peter Spaans in een persbericht weten. Het bedrijf mikt op utiliteit, scholen, hotels en woningbouw. Commercieel directeur John Scholten: “We richten ons op nieuwe manieren van denken, en frisse ideeen in een bedrijfstak waarin innovatie broodnodig is.” Spaans denkt dat de combinatie van energieadvisering en installatietechniek een goede continuïteit verzekert in de markt van middelgrote installatiebedrijven, en klanten meer waarde, inzicht, snelheid en flexibiliteit biedt.

TBG Installatietechniek uit Purmerend ging in februari failliet. De activa/passiva en een deel van de 60 werknemers werd overgenomen door Visser Elektrotechniek uit Beverwijk, dat zich hiermee in de installatiemarkt verbreedde. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.