Ga naar hoofdinhoud

Veel interesse in nieuw beursbezoek

Veel potentiële beursbezoekers willen in oktober weer een beurs bezoeken, als dit vanuit de overheid wordt toegestaan. Dat blijkt uit onderzoek van beursorganisator 54events.

82 procent van de in totaal 1.627 respondenten gaf aan in oktober graag naar de Brabanthallen te komen. In die maand wordt, in het kader van de Nationale Energie Week, gelijktijdig de Vakbeurs Energie, PREFAB, Zero Emission | Ecomobiel en Industrial Heat & Power gehouden. Daar is door de coronacrisis de vakbeurs Renovatie en Monument bijgekomen. Deze wordt gehouden van 6 tot en met 8 oktober. Dit valt ook in de Nationale Energie Week, die van 5 tot en met 11 oktober gehouden wordt.

Bedrijfsvoering

Van de zakelijke respondenten gaf 73 procent aan een bezoek aan ‘hun’ vakbeurs belangrijk of erg belangrijk te vinden voor hun bedrijfsvoering. Voor de beurs PREFAB liep dit percentage zelfs op tot 87 procent. 42 procent gaf aan wel graag te zien dat ‘bepaalde maatregelen’ worden getroffen. Van de 18 procent die aangaf de vakbeurs níet te zullen bezoeken, bracht 42 procent als reden naar voren ‘bezorgdheid om de eigen of andermans gezondheid’.

Maatregelen in lijn met protocol

Wat wordt er dan verstaan onder ‘bepaalde maatregelen’? De belangrijkste daarbij is afstand houden. 72 procent van de mensen vindt dit belangrijk. 67 procent is voorstander van het verplicht ontsmetten van handen bij in- en uitgang. 70 procent wil aangepaste looproutes zien op drukke punten. 82 procent van álle respondenten gaf aan zich – in samenwerking met de andere aanwezigen – prima in staat te achten om de regels van smart distancing toe te passen.

De genoemde maatregelen zijn in lijn met het protocol voor bezoek aan vakbeurzen, dat eerder deze maand namens de branche werd ingediend bij het Ministerie van Economische Zaken. Daarin wordt onder meer uitgegaan van één aanwezige per 10 m² vloeroppervlakte. Persoonlijke registratie vooraf en controle bij toegang zijn bij vakbeurzen al decennia de standaard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Met de gratis nieuwsbrief van Installatie.nl ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen in de installatiebranche, productnieuws en installatiefouten.

Laatste nieuws

Energie Theater krijgt vervolg

‘Warmtepompmarkt groeit ook zonder plicht’

Salderingsregeling alsnog geschrapt

Streep door verplichting hybride warmtepomp

Nieuwe Installatie op de mat geploft: dit staat erin

Ventilatiesysteem in kast op de galerij