fbpx
Nieuws

Veilig werken voor de installateur

Om veilig en gezond werken op de werkvloer te stimuleren, worden er speciaal voor vakmensen in de technische installatiebranche de Praktijkdagen Veilig Werken georganiseerd. Hier kunnen installateurs hun Arbokennis vernieuwen. Ook gaan ze aan de hand van verschillende workshops praktisch aan de slag met het vergroten van hun veiligheid op de werkvloer.

II Mens en Werk, een samenwerkingsverband van de sociale partners, verzorgt jaarlijks Praktijkdagen Veilig Werken voor de technische installatiebranche. De Praktijkdagen kennen twee programma’s. Het ene programma richt zich op monteurs en uitvoerend leidinggevenden; het andere op middenkader en management.

Workshops voor monteurs

In de workshops van de Praktijkdagen voor monteurs en uitvoerend leidinggevenden komen dit jaar onder meer onderwerpen aan bod zoals persoonlijke beschermingsmiddelen, werken in nauwe ruimtes en het voorkomen van uitval door fysieke overbelasting. Ook kunnen de deelnemers een avondmodule volgen waarin het certificaat hoogwerker kan worden behaald. De Praktijkdagen vinden vanaf 14 maart op zeven verschillende locaties in Nederland plaats. De dagen beginnen om 8.30 uur en sluiten af om 16.30 uur.

Workshops voor management

De workshops voor middenkader en management richten zich onder meer op onderwerpen zoals de aansprakelijkheid bij arbeidsongevallen, het omgaan met de gevolgen van alcohol en drugs op de werkvloer en de valkuilen van een V&G-plan. De Praktijkdagen vinden vanaf 28 maart op vier verschillende locaties in Nederland plaats. Deze dagen beginnen om 9.30 uur en sluiten af om 17.00 uur.

Meer informatie en aanmelden voor de Praktijkdagen Veilig Werken kan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.