fbpx
Nieuws

Velux-spot wint reclameprijs

Velux heeft met de veelbesproken reclamefilm Indoor Generation Epica Awards gewonnen. De dakramenfabrikant ging aan de haal met het goud in de categorieën Films & Series en Online & Viral Films.

In de video zet een jong meisje, symbool voor de toekomstige generatie, belangrijke issues over hoe wij binnenshuis leven centraal. Ze laat zien hoe vervuild binnenlucht eigenlijk kan zijn, tot wel vijf keer meer dan buitenlucht, en hoe dit onze gezondheid kan beïnvloeden. De film is inmiddels meer dan 110 miljoen keer bekeken en concurrenten beoordeelden de spot met een mengeling van bewondering en jaloezie.

Belang van daglicht

“We hebben met succes een film gemaakt die het publiek over de hele wereld heeft geraakt en een dialoog op gang heeft gebracht. Op basis van solide bewijsmateriaal hebben we nieuwe doelgroepen bewust gemaakt van het belang van daglicht en goede ventilatie voor een gezond leven”, vertelt Claudia van Veenendaal, Manager PR van Velux Nederland.

Het meisje in de film vertelt ons met kraakhelder stemmetje wat we eigenlijk niet willen weten. Dat we als mensheid het vrije veld hebben verruild voor het muffe gemak van huis en kantoor. We zijn de Indoor Generation, die 90 procent van zijn tijd binnenskamers doorbrengt. En onderweg zijn we vergeten om onze woningen gezond te maken.

Er passeren wat feiten en cijfers: de lucht binnen is tot vijf keer viezer dan de lucht buiten. Het gebrek aan daglicht vermindert onze concentratie, maakt ons depressief. We lopen 40 procent meer kans om astma te ontwikkelen. En in kinderslaapkamers dwarrelen de meeste giftige stoffen rond van het hele huis.

Emoties

Robert Cerkez, creatief directeur van &Co, wilde dat de film zou leiden tot discussies. “Dit is een zeer belangrijk onderwerp, dus het was van cruciaal belang dat we iets produceerden wat de emoties van het publiek opwekte en mensen ertoe brengt anders over hun leven in gebouwen na te gaan denken. Dit gaat over een gedragsverandering in onze samenleving en het vergroten van het bewustzijn over het belang van natuurlijk licht en frisse lucht voor eenieder van ons.”

De Indoor Generation film ontving eerder deze maand ook zeven True Awards, één van de meest gerenommeerde filmprijsinstituten in Denemarken. De prijzen werden onder andere gegeven voor Film van het Jaar 2018, Beste Online Film 2018, Beste regie 2018, Adverteerder van het Jaar 2018 etc. In oktober won de Indoor Generation film tevens twee 2018 Lovie Awards in de categorieën Internetvideo en Online Advertising.

Epica is opgericht in 1987 en is de enige creatieve prijs die wordt toegekend door journalisten die wereldwijd voor marketing- en communicatiemagazines werken, met meer dan 200 mediapartners wereldwijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.