fbpx
Nieuws

Verbond met corporaties levert banen op

Verbond met corporaties levert banen op

Energiefonds Overijssel sluit voor 65,7 miljoen euro de eerste overeenkomsten met 15 woningcorporaties. Hierdoor wordt voor 137 miljoen euro geïnvesteerd in energiebesparende maatregelen en duurzame energieopwekking voor ruim 15 duizend woningen.

 

 

De investeringen leveren een besparing op van 243 terajoule per jaar, dit komt overeen met het energieverbruik van 3.100 huishoudens. De uitvoering van de duurzame renovaties zorgt ervoor dat 850 mensen een jaar lang aan de slag kunnen met dit werk in de bouw- en installatiesector. Theo Rietkerk, gedeputeerde Economie, Energie en Innovatie: “Opnieuw een belangrijke impuls voor de installatie- en bouwsector, die toch al in zwaar weer verkeert. Zo geven we samen met de woningcorporaties in Overijssel direct invulling aan het net gesloten nationale SER-Energieakkoord.”

 

Energiefonds Overijssel heeft 100 miljoen euro beschikbaar voor energiebesparing en productie van nieuwe energie voor woningcorporaties. Isoleren is verplicht, maar de woningcorporaties doen meer en realiseren zonnepanelen, warmtepompen en ventilatiesystemen. De betrokken woningcorporaties steken er zelf ook geld in. Voor de nu gesloten overeenkomsten betekent dit dat in totaal voor 137 miljoen euro wordt geïnvesteerd.

 

“Het is bijzonder dat zoveel woningcorporaties in één provincie aan de slag willen met energiebesparing bij sociale huurwoningen,” aldus Bas-Jan Blom, directeur van het fonds. “Het is een investering waar mensen in Overijssel direct van profiteren. Want door de besparingsmaatregelen gaat voor veel inwoners de energierekening omlaag en het wooncomfort omhoog.”

 

Ondernemingen, woningcorporaties en maatschappelijke organisaties kunnen bij Energiefonds Overijssel terecht voor de aanvraag van participaties, leningen en garanties. Het fonds heeft 250 miljoen euro beschikbaar voor projecten die energie besparen of nieuwe energie opwekken uit duurzame bronnen. Daarvan is 100 miljoen euro beschikbaar voor energiebesparing en productie van nieuwe energie voor woningcorporaties. Verder is 125 miljoen euro beschikbaar voor nieuwe energie of energiebesparing door ondernemingen. Daarnaast is maximaal 25 miljoen euro gereserveerd voor technologische innovatie.

3 reacties op “Verbond met corporaties levert banen op

  1. i.rees schreef:

    Gelieve in sociale woningbouw huurders niet op te zadelen met balansventilatie met wtw ; een niet uitontwikkeld systeem dat om onduidelijke redenen gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Al 30 jaar bekend en nog steeds op de markt ! Kopers kunnen het systeem laten vervangen door een onverdacht systeem, huurders zijn afhankelijk van de deskundigheid, goede wil en het fatsoen van verhuurders. Zij moeten vaak jaren/decennia vechten om hetzelfde te bereiken. Tientallen duizenden euro’s schadevergoeding zijn onlangs toegekend aan resp. een tweetal gezinnen in eengezins huurwoningen vanwege de slechte luchtkwaliteit die het systeem produceert en de inherente gezondheidsklachten.
    Niet aan beginnen dus en haal het vooral uit alle woningen die dit riskante systeem hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.