fbpx
Nieuws

Verdeler met elektrisch element

Riho Climate Systems introduceert een vloerverwarmingsverdeler die is voorzien van een elektrisch element, de E-heater. Het elektrische element verwarmt het water in een reservoir dat in de verdeler is voorzien. Daardoor kan dit verdeelstation als praktische aanvulling op, of in plaats van een warmtepompsysteem worden toegepast.

De E-heater  is leverbaar voor 1 tot 8 groepen. Bij 1 tot en met 4 groepen is het vermogen van het elektrisch element 2 kW, bij 5 tot en met 8 groepen is het vermogen zelfs 6 kW. Daardoor kan bijvoorbeeld een lager verwarmingsvermogen van de warmtepomp worden gekozen of hoeft er geen warmtepomp worden geïnstalleerd.

De E-heater is geschikt voor zowel hoofd- als bijverwarming in de woning- en utiliteitsbouw. Zowel voor vloerverwarming als wandverwarming. Bij gebruik van pv-panelen kan het energiegebruik van de E-heater worden gecompenseerd. De aansturing van de E-heater geschiedt draadloos met een radiografisch bestuurbare thermostaat van Delta Dore.

4 reacties op “Verdeler met elektrisch element

 1. Desmyter Patrick schreef:

  Directe elektrische verwarming, ik dacht dat dat toch verleden tijd was.
  indien het enkel de bedoeling is bij luchtwarmtepompen zonder buffervat de koudste dagen(-10°C) te overbruggen dan kan ik er nog inkomen. De meeste WP hebben trouwens een intern elektrisch verwarmingselement, dus zelfs dan lijkt dit overbodig.

  • Skiskien schreef:

   Zou mooi zijn als dit direct op de PV gelijkstroom kan draaien,in de toekomst van minder salderen..

   • Kees Onman schreef:

    Nog steeds zonder om geen warmtepomp te gebruiken 6kw leveren zonnepanelen niet snel in het stookseizoen en de warmtepomp kan een boiler verwarmingen.

    Wat mij betreft een onzin / peperdure oplossing behalve voor uitzonderlijke situaties. Leuk voor mensen die zich blindstaren op aanschaf prijs. Zelfs zonder ruimte voor een warmtepomp kan er nog een ventilatiewarmtepomp gebruikt worden.

 2. Theo kaal schreef:

  Deze uit voering had ik voor twaalf jaar terug al bedacht met een boiler van 10 liter voor de de vloerverwarming in de badkamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.