fbpx
Nieuws

Viessmann neemt belang in Priva

De Duitse verwarmingsgigant Viessmann neemt een minderheidsbelang in Priva, de Nederlandse specialist in gebouwautomatisering. De bedrijven gaan samenwerken op het technisch en commercieel vlak voor het realiseren van slimme gebouwen en smart grids.

Met de kapitaalinjectie uit Duitsland kan het familiebedrijf uit De Lier verder internationaal groeien op het gebied van gebouwautomatisering. Viessmann hoopt met de samenwerking de kansen voor klimaatregeling in de tuinbouw te kunnen verkennen. In deze markt is Priva ook actief.

Meiny Prins, CEO van Priva: “Wij zijn een missie gedreven onderneming en trots op de impact die onze innovatieve en duurzame oplossingen hebben voor onze klanten en de maatschappij. Het partnership met Viessmann is een erkenning voor onze visie en de in de afgelopen jaren ontwikkelde technologie. Deze samenwerking maakt ons beiden sterker, waarbij wij onze onafhankelijkheid en de waarden van ons familiebedrijf behouden. Het is een prachtige kans om samen invulling te geven aan onze belangrijke missie ‘creating a climate for growth’.

Maximilian Viessmann, Co-CEO van Viessmann: “Door de bundeling van krachten met Priva, kunnen wij onze propositie uitbreiden en nog relevanter maken voor meer klanten. Ik kijk ernaar uit om samen als twee technologie familiebedrijven innovatieve digitale diensten te ontwikkelen die een positieve bijdrage leveren aan het klimaat.”

Internationale familiebedrijven

Priva is gevestigd in De Lier. Daarnaast zijn er vestigingen in de het hele wereld, waaronder Duitsland, Zweden, Frankrijk de Verenigde Staten, China en Australië. Priva heeft 450 medewerkers, waarvan meer dan 310 in Nederland. Bij Viessmann werken wereldwijd 12300 mensen. De Nederlandse tak van de Duitse verwarmingsgigant is vooral actief in de duurzame installatietechniek, zoals warmtepompen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.