fbpx
Nieuws

Villeroy & Boch gaat zelf kranen maken

Badkamerspecialist Villeroy & Boch gaat haar eigen kranen produceren. Hiermee komt volgend jaar een einde aan de samenwerking tussen kranenfabrikant Dornbracht en Villeroy & Boch.

Eind 2023 komen de kranen van Villeroy & Boch niet langer uit de fabriek van Dornbracht. De licentieovereenkomst tussen de bedrijven wordt dan beëindigd. Dornbracht, bekend van de designkranen uit het hoge segment, blijft wel bestaande assortiment servicen volgens de garantievoorwaarden. Dit betekent dat er nog minstens 10 jaar onderdelen beschikbaar zijn.

Eigen productie

Villeroy & Boch produceerde al een tijdje zelf kranen voor niet-Europese markten, maar gaat dit nu ook in West-Europa doorvoeren. De eerste zelfgeproduceerde kranen van het bedrijf komen in maart volgend jaar naar Nederland. De kranen en accessoires worden ontwikkeld via eigen competentiecentra in Mettlach, Duitsland en Vargarda, Zweden, ondersteund door een internationaal productienetwerk.

Trend: verbreding

De keuze van Villeroy & Boch past in de trend van assortimentsverbreding die bij alle grote sanitairfabrikanten waarneembaar is. Zo leveren klassieke keramiekfabrikanten als Duravit en V&B ook meubels, kranen en inbouwtechniek. Anderszijds gaan klassieke kranenfabrikanten als Hansgrohe en Grohe zich verbreden. Grohe biedt na de overname door het Japanse Lixl al complete badkamerlijnen, en ook Hansgrohe stort zich bijvoorbeeld op de accessoires. Voorheen werkten de bedrijven onderling vaak samen. Geberit heeft haar aanbod in sanitair juist vergroot door keramiekproducent Sphinx in te lijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.