fbpx
Nieuws

VLA aangeschoven bij fijnstofonderzoek

De Vereniging Leveranciers van Luchttechnische Apparaten (VLA) heeft zich aangesloten bij het het grote onderzoek naar de reductie van fijnstof  in en om gebouwen.

Dat onderzoek is dit jaar gestart en duurt drie jaar. Het werd opgezet door de vereniging voor installatie-adviseurs TVVL en de Vereniging Contamination Control Nederland (VCCN).

“Vanuit VLA ligt onze focus op gezonde binnenlucht. Voor ons is het dan ook niet meer dan logisch om ons als Partner aan dit onderzoek te verbinden. We geven hiermee het signaal af dat we het belang van schone lucht onderstrepen, maar wij willen ook in praktisch opzicht onze bijdrage leveren aan de oplossing”

“We bieden actief onze kennis en expertise op het gebied van gezonde binnenlucht aan, door onze leden te verbinden aan deze zoektocht naar het verder terugdringen van fijnstof in Nederland. Daarnaast doen we een dringende oproep aan onze leden om ook zelf hun financiële bijdrage te leveren. Met elkaar kunnen we echt het verschil maken,” aldus Erik van Heuveln, voorzitter VLA.

Reductie fijnstof

Het onderzoek naar de fijnstofreductie in en om gebouwen richt zich niet alleen op de analyse van het probleem. Met dit onderzoek willen de initiatiefnemers direct praktische handvatten bieden die een positieve invloed hebben op de luchtkwaliteit van woon en werkomgeving.

In dit onderzoek worden 5 gebouwen met uiteenlopende gebruikersfuncties en op zeer belaste locaties onder de loep genomen en gebruikt als testcase voor het verder terugdringen van fijnstof in Nederland. Door dit in 5 typen gebouwen te  onderzoeken, ontstaat een palet aan maatregelen dat breed inzetbaar is in de gehele gebouwde omgeving én direct invloed heeft op de kwaliteit van de woon- en werkomgeving.

In maar liefst één op de zeven Nederlandse woningen is de luchtkwaliteit het grootste deel van de dag onvoldoende, zo blijkt uit een recent onderzoek van het Longfonds.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.