fbpx
Nieuws

Vlambuis-aansluiting op perssysteem

Het perssysteem Megapress voor dikwandig staal (44,5-57 mm), kan nu ook worden toegepast op traditionele vlambuizen. Fabrikant Viega komt met een aansluitstuk op deze dunnere buis, die jarenlang werd toegepast als goedkoper alternatief voor dikwandig staal. Dit is na de recente uitbreiding van het systeem met een inpersaansluiting en een 3/8″-aansluiting voor radiatoren een volgende uitbreiding. Maar er komt meer: na certificering komt er ook nog een variant voor gastoepassing beschikbaar. Megapress G is in Duitsland al op de markt.

Renovatie

De nieuwe vlambuisaansluiting biedt met name uitkomst bij het renoveren van installaties, waarbij de installateur geconfronteerd wordt met traditionele vlam-buizen. Het alternatief voor stalen buizen in schroefdraadkwaliteit is in het verleden veel toegepast in verwarmings- en koelsystemen, maar ook in persluchtsystemen, ketelinstallaties en installaties voor technische gassen. Het maken van goede aansluitingen in renovatie kan nu dus ook met perstechniek.

Nooit meer lassen

Bij de renovatie van deze installaties is het lassen een kostbare, tijdrovende en gevaarlijke zaak. Bovendien is het lassen niet het specialisme van de installateur. Speciale draadfittingen zijn daarnaast door de geringe wanddikte van de vlambuis lastig of niet te realiseren. De speciale Megapress-vlambuisaansluiting biedt dan uitkomst. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van Megapress-overgangstukken met buitendraad en 1½ inch en 2 inch Megapress-verloopsok. De aansluitingen zijn voorzien van Viega opdruk en een symbool dat duidelijk maakt dat de fitting niet geschikt is voor drinkwatertoepassingen.

Bevestigingstechniek

De nieuwste uitbreiding op het Megapress-programma wordt geleverd met buis- en draadovergang en laat zich net zo verwerken als andere fittingen. Er kan dan ook gebruik worden gemaakt van het vertrouwde gereedschap. De bestaande 1½- en 2-inch persringen zijn hiervoor voldoende. Voor de diameter 57,0 mm / 60,3 mm kan gebruik worden gemaakt van de 2-inch persring en voor de diameter 44,5 mm / 48,3 mm van de 1 ½-inch persring.  Met de nieuwe aansluiting is de installateur ook verzekerd van de vertrouwde veiligheid van het SC-Contur. Dat betekent: niet geperst = niet dicht. Net als andere Megapress-fittingen is ook de vlambuisaansluiting voorzien van zink-nikkel-coating: daarmee is de corrosiebestendigheid van de fitting gegarandeerd.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.