fbpx
Nieuws

Vlog: drijvend kantoor met aquathermie

Een primeur in de Rotterdamse Rijnhaven: het Floating Office. Een drijvend kantoorgebouw van hout op betonnen drijfslichamen dat warmte en koude onttrekt uit het oppervlaktewater.

Voor de winning van energie zijn leidingen in het beton gestort. Een project dat installateur Roodenburg verzorgde naar een ontwerp van DWA.

In de winter verhogen twee warmtepompen van Aermec (samen 90 kW) de temperatuur van het Rijnhavenwater tot 45 graden. In tussenseizoenen en zomer kan het gebouw worden gekoeld met het water, eventueel ondersteund door de luchtbehandelingsinstallatie. In Installatie #2 een grote reportage met technische beschrijving van dit project. Redacteur Marcel van Rijnbach maakte onderstaande vlog vanaf de bouwplaats. Het project wordt dit voorjaar opgeleverd.

Bijzonder is verder dat de luchtbehandeling en warmtepompen vooraf in de betonnen drijflichamen zijn geplaatst door installateur Roodenburg. Dit was nog in een droogdok. Later zijn de betonnen bakken naar hun definitieve plek in de Rijnhaven gebracht.

Check hier het complete verhaal over dit project in Installatie #2

2 reacties op “Vlog: drijvend kantoor met aquathermie

 1. AJH schreef:

  Nog nooit zo’n slechte reportage/blog gehoord/gezien.
  – Het z.g. achtergrond muziekje blaast je speakers er uit.
  – De interviewer heeft een microfoon dichtbij maar de geïnterviewde praat in de ruimte zonder microfoon en is niet tot nauwelijks te verstaan.
  – De vragen van de interviewer zijn belabberd.
  – De shots van de techniek zonder uitleg of details zijn zo maar plaatjes.

  Dat Installatie deze blog zo plaatst geeft te denken.
  Het niveau van de nieuwsbrief wordt hiermee wel erg naar beneden gehaald.
  AJH

  • Eddy Buiting schreef:

   Dag AJH, het valt bij mij reuze mee, al nemen we de opmerkingen ter harte. Mbt de techniek: die komt uitgebreid aan bod in het grote artikel waar deze korte impressie (zo moet u het zien) naar verwijst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.