fbpx
Nieuws

Volop werk: nu nog de mensen

Nederlandse werkgevers verwachten dat de werkgelegenheid in het eerste kwartaal van 2017 verder oploopt. Vooral in de bouw zijn de verwachtingen positief. Waar de bouw het afgelopen kwartaal nog op een werkgelegenheidscijfers van -4% kon rekenen, is dit nu toegenomen naar +11%. Dit blijkt uit de ManpowerGroup Employment Outlook Survey (MEOS Q1) van ManpowerGroup, uitgevoerd onder 59.000 werkgevers, waarvan 750 in Nederland.

“Dit is de meest positieve voorspelling voor de bouwsector sinds 2008”, aldus José Brenninkmeijer, commercieel en operationeel directeur van ManpowerGroup Nederland. ”Al langer was er sprake van herstel in de bouw. Onder andere te verklaren door de aantrekkende huizenmarkt. Toch bleven de werkgevers nog terughoudend in het aantrekken van werknemers. Dat vertrouwen lijkt nu voldoende gegroeid, met een fors toegenomen werkgelegenheidsverwachting als gevolg.”

Nederland

De gehele werkgelegenheid in Nederland neemt toe. Het nettowerkgelegenheidscijfer voor het eerste kwartaal van 2017 komt uit op +5%. Twee procentpunten hoger ten opzichte van het afgelopen kwartaal en ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. De regio’s zijn allemaal positief. In het oosten neemt de verwachting zelfs met vijf procentpunten toe naar +8.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.