fbpx
Nieuws

De provincie Gelderland, vakbonden, brancheorganisaties, opleidings- en ontwikkelingsfondsen, praktijkopleidingsbedrijven en mbo- en hbo-instellingen in Gelderland hebben de handen ineen geslagen om het groeiende tekort aan technische vakmensen in de regio aan te pakken. Het actieplan ‘Leve(n)lang Gelders Vakmanschap’ stelt scholingsvouchers beschikbaar, voor een loopbaan in de techniek. Dit geldt voor zowel ervaren vakmensen als voor kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt.

Robert-Jan de Vries, OTIB-regiomanager Noord Nederland & Gelderland/Overijssel, is blij met het actieplan. “Net als in andere regio’s in Nederland hebben veel technische bedrijven in Gelderland moeite voldoende geschoolde technici te vinden. Om hierin verandering te brengen is een gezamenlijke inspanning nodig. Dat maakt dit plan zo goed. We kunnen zo het verschil maken!”

De provincie Gelderland investeert 1,8 miljoen euro in het actieplan. Volgens gedeputeerde Michiel Scheffer is dit niet zonder reden: “Er is in Gelderland een groot tekort aan vakmensen in de techniek. Drie van de vier bedrijven hebben moeite om geschoolde technici te vinden. We moeten daarom alle zeilen bijzetten om vakmensen op te leiden voor de industrie van de toekomst.”

Leve(n)lang Gelders Vakmanschap

Met het actieplan ‘Leven(n)lang Gelders Vakmanschap’ willen de samenwerkingspartners het functioneren van de technische arbeidsmarkt in Gelderland versterken, de intersectorale mobiliteit bevorderen en het levenslang ontwikkelen van bestaande vakmensen in de technische branches stimuleren. Hiervoor biedt het actieplan vouchers voor alle (vooral kwetsbare) werkzoekenden, werkenden en zzp’ers in de provincie Gelderland. Met de vouchers kunnen ongeveer 300 mensen worden opgeleid voor een baan in de technische branches. Ook kunnen circa 500 vakmensen in de branches zich via (om)scholing verder blijven ontwikkelen. Het actieplan biedt verder vouchers voor technische vakmensen die zich willen scholen tot assistent-docent en -instructeur in het technisch onderwijs in de provincie. Naast het verstrekken van de (om)scholingsvouchers gaat ook aandacht uit naar de inzet van begeleidende arbeidsmarktcoaches.

Specifieke inzet

Bovenop de activiteiten van ‘Leve(n)lang Gelders Vakmanschap’ zetten de betrokken opleidings- en ontwikkelingsfondsen eigen acties op. OTIB focust zich hierbij op de inzet van ontwikkeltrajecten voor onder meer 50+-werknemers, op arbeidsmarkttrajecten voor zij-instromers, op het versterken van de leercultuur in bedrijven en op het organiseren van ontwikkelbijeenkomsten voor werkende jongeren. Ook is er aandacht voor medewerkers met een mbo-4 diploma die via een duaal traject een (technisch) hbo-diploma willen behalen en technici die (hybride) activiteiten binnen het onderwijs willen uitvoeren.

Aanvragen vouchers

Binnenkort wordt de website van het actieplan ‘Leve(n)lang Gelders Vakmanschap’ gelanceerd. Vanaf dat moment is het mogelijk om de verschillende vouchers digitaal aan te vragen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.