fbpx
Nieuws

Vrouw is de baas over thermostaat

Vrouw is de baas over thermostaat

Vrouwen bepalen vaker de temperatuur in huis dan mannen: 71 procent van de vrouwen geeft aan dat zij de controle hebben over de temperatuur in huis. 19,7 graden is de meest comfortabele temperatuur in huis.

 

13 procent van de vrouwen zegt dat de man de temperatuur bepaalt. Veertig procent van de mannen zegt dat zijn partner de controle heeft over de thermostaat in huis, en achttien procent bepaalt de temperatuur gezamenlijk. Opvallend is dat mannen vaker zelf de verwarming hoger zetten als ze het koud hebben dan vrouwen, die vaker een deken of warme trui pakken.

 

Meningsverschil

In een ruime helft van de huishoudens (58%)  is weleens een meningsverschil over de juiste temperatuur overdag. Ook dan trekken vrouwen aan het langste eind: 74 procent van de vrouwen geeft aan dat zij in geval van onenigheid bepalen hoe warm het in huis wordt, tegenover dertien procent die de partner laat bepalen. Dit zijn enkele conclusies uit een onderzoek van Team Vier in opdracht van thermostatenfabrikant Honeywell onder 661 Nederlanders die in het bezit zijn van een cv-ketel.

 

19,7 graden

De meest comfortabele temperatuur in huis blijkt 19,7 graden Celsius te zijn. Is er een meningsverschil over, dan is dat in 68 procent van de gevallen met de partner. Zeventien procent heeft discussies over de temperatuur met de kinderen en vijftien procent met allebei. Meningsverschillen gaan ook weleens over het energieverbruik in huis. 48 procent van de respondenten geeft dit aan.

                  

Het onderzoek

Honeywell gaf onderzoeksbureau Team Vier opdracht onderzoek te doen naar comfort in huis. In totaal werden 661 mensen in Nederland ondervraagd over hun verwarmingsgewoonten. 52 procent van de respondenten was vrouw en 48 procent man. Alle respondenten zijn huiseigenaar, hebben een cv-ketel en zijn achttien jaar of ouder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.