fbpx
Nieuws

VSK: bijna 40000 bezoekers

De vakbeurs VSK heeft vorige week 39813 bezoekers getrokken, en heeft wat bezoek betreft voldaan aan de verwachting van de beursorganisator.

 

 

Op de editie van 2012 kwamen nog 46690 bezoekers af. Dit betekent dat de krimp in het aantal standhouders (-25% naar 326 stands) minder is terug te zien in de bezoekerscijfers (-15%), zo laat beursorganisator VNU Exhibitions weten. Het beursbezoek voldeed wat VNU Exhibitions betreft dan ook aan de verwachtingen. Het concept met de vier elementen Vuur, Water, Lucht en Aarde, dat door de daling in het aanbod niet goed uit de verf kwam, wordt voor de 2016-editie losgelaten. De beurs zal zich dan concentreren op marktsegmenten Industrie, Woning, Utiliteit. Het nieuwe concept, dat niet per definitie hoeft te leiden tot een andere indeling, wordt de komende tijd onderzocht onder exposanten. De helft van de bezoekers van de beurs heeft, of werkt voor een installatiebedrijf. Opvallende verschuiving, maar geheel in lijn met het beursaanbod, is dat de interesse in het segment verwarming groter was dan ooit. Dit ging vooral ten koste van sanitair, luchtbehandeling/koudetechniek en ventilatie. Ook was het aandeel eindbeslisser (directie/management) iets groter dan in 2012.

 

Geen fusie

Het komt in 2016 niet tot een fusie tussen de beurs Elektrotechniek en de VSK. VNU Exhibitions onderzocht het idee om de de twee tweejaarlijkse installatiebeurzen tegelijkertijd te organiseren, maar ondervond tegenargumenten bij onder meer de Fedet, de Federatie Elektrotechniek, die samen met de beursorganisator verantwoordelijk is de E-beurs.

 

Klik hier voor een foto-album over de beurs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.