fbpx
Nieuws

Vuilafscheider met ingebouwde reiniging

Een vuilafscheider die vooral voor lagetemperatuursystemen geschikt is. De nieuwe magnetische vuilafscheider van Caleffi, de Caleffi XF, heeft een nog fijner filter zodat ook de kleinste deeltjes worden afgevangen. De zeef heeft een maaswijdte van 0,16 mm.

De vuilafscheider zat deze week bij de inzendingen voor de innovatieprijzen van de Franse vakbeurs Interclima.

Het verwarmingswater wordt door de XF, het luxe broertje van de Dirtmag, in drie afzonderlijke doorgangen behandeld: een eerste scheidingszeef, een centrale uitneembare magneet, en een filter bij de uitgang.

Interne borstel reinigt filter

De plus boven de standaard vuilafscheider is dat hij een ingebouwde borstel heeft, waarmee de eigenaar zelf (of de installateur) periodiek het filter kan reinigen. Dit kan door aan de kop te draaien waarmee borsteltjes het filter reinigen. Het magneet kan voor reiniging handmatig uit de vuilafscheider worden gehaald, en het vieze water op normale wijze worden geloosd. Hiervoor is een aftapkraan met slangaansluiting. De installatie hoef niet te worden afgesloten.

De vuilafscheider van Caleffi is verstelbaar voor verticale en horizontale leidingen en heeft aansluitingen voor DN 20 (3/4”) tot en met DN 50 (2”). De DN 40 en 50 hebben een bypass.

Vuilafscheider steeds vaker standaard

Vuilafscheiders worden steeds vaker standaard toegepast in verwarmingsinstallaties. Met de techniek wordt vuil uit het cv-circuit afgevangen. Hierdoor presteren verwarmingsinstallaties aanzienlijk beter, en worden ijzerdeeltjes die door zuurstoftoetreding in het cv-water ontstaan uit de installatie gehaald. Bij lage temperatuursystemen is er een groter risico op vuilafzetting in de installatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.