fbpx
Nieuws

Vuistregels voor warmtepompadvies

Veel installateurs vinden het lastig om bij bestaande woningen een warmte-pomp te adviseren, met name als het gaat om de benodigde apparatuur en de installatiekosten. Terwijl daar eenvoudige rekensommen voor bestaan. In een webinar op 29 november legt Ingmar Tennekes (Vaillant) deze vuistregels uit.

Antwoord op vragen

Klanten hebben vaak veel vragen over een warmtepomp en het maken van een complete warmteverliesberekening in het offertestadium is niet altijd haalbaar. Gelukkig bestaan er een aantal eenvoudige formules, tabellen en kengetallen waarmee eventueel ter plekke, aan de keukentafel, een correct antwoord gegeven kan worden op alle bovenstaande vragen: aan het eind van het gesprek is duidelijk welke installatie het beste is, welke warmtecapaciteit en dus welke apparaten daarvoor nodig zijn en kan een reële inschatting van de kosten afgegeven worden.

Praktisch

Ingmar Tennekes traint al jaren architecten, adviseurs en installateurs in deze methodiek. Daarbij leunt hij sterk op de normeringen van het ISSO, maar dan in een eigen, praktische vertaling. Hij is de enige spreker tijdens dit webinar en neemt een uur de tijd om de vuistregels zo helder mogelijk uit te leggen. Kijkers kunnen hem tijdens de uitzending vragen stellen. Het webinar ‘Vuistregels voor het kiezen van de juiste warmtepomp’ is gratis online te volgen. Het wordt uitgezonden op 29 november, om 12:30 uur. Aanmelden kan via www.bouwwebinar.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.