fbpx
Nieuws

Waar is mijn gereedschap gebleven?

Waar is mijn gereedschap? Ligt het materieel ergens op de bouwplaats? Heeft een collega het in gebruik? Het zijn veel gestelde vragen onder monteurs en installateurs waar bouwbedrijven jaarlijks tijd en geld aan verliezen. Nanolink laat via Bluetooth Low Energy (BLE) en de Nanolink-app op de smartphone van de medewerker weten waar het materieel zich bevindt. Het trackingsysteem uit Denemarken is nu beschikbaar in Nederland.

Dichtstbijzijnde medewerker

“Nanolink verstuurt een signaal van de tracker naar de smartphone van de dichtstbijzijnde medewerker die de Nanolink-app heeft geïnstalleerd. Het werkt dus anders dan GPS dat een signaal naar een satelliet stuurt, maar het resultaat is uiteindelijk hetzelfde: het vertelt waar het gereedschap is”, legt Arjen Baas, directeur Nanolink Benelux, uit. Hij noemt het “een ideale, en vooral betaalbare, oplossing voor middelgrote installatie- en bouwbedrijven die met kostbaar materieel werken.”

Nanolink geeft constant up-to-date de locatie van het materieel door, zonder dat er menselijke handelingen nodig zijn. Een klik op de app is voldoende om de locatie van het materieel te bepalen. Ideaal voor installateurs die aan het einde van de dag of de klus willen zien of al het gereedschap is ingeladen in hun bus.

Materieelbeheer

De app is ook geschikt voor het uitvoeren van materieelbeheer. “Alle informatie over een stuk gereedschap of materieel, zoals handleidingen, rapporten en garantiebewijzen, kan in de servicemodule gelogd worden, ter plekke via de app. Dat is handig, want dan kan een medewerker meteen de relevante informatie over het gereedschap toevoegen zodra hij het materieel ophaalt van een onderhoudsbeurt of een NEN 3140 keuring”, zegt Baas.

“Informatie wordt niet langer op een later tijdstip op kantoor bijgewerkt, waar het ook weleens vergeten wordt. Het gebeurt nu op locatie, onmiddellijk na de gebeurtenis door de betrokken medewerker. Daardoor hebben zijn collega’s actuele én accurate informatie over het materieel altijd bij de hand. En natuurlijk laat Nanolink ook tijdig weten wanneer het gereedschap toe is aan zijn volgende onderhoudsbeurt of keuring.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.