fbpx
Nieuws

Warmtebeeld steeds aantrekkelijker

Warmtebeeldcamera’s waren, hoe handig ook, vooral weggelegd voor de specialisten die deze gereedschappen dagelijks gebruiken. Testo komt nu met een serie camera’s die de techniek qua prijs/kwaliteit-verhouding ook voor de pragmatische gebruiker interessant maken. Daarnaast zijn er apps om de data snel te delen en op te slaan.

De nieuwe modellen Testo 865, 868, 871 en 872 zijn de nieuwe troeven in de zwaar bevochten markt voor warmtebeeldcamera´s: Ze bezitten een resolutie van 320 x 240 pixels. Met de standaard Testo SuperResolution technologie kan deze op de PC worden verhoogd tot 640 x 480 pixels. Warmtebeeld kan onder meer worden gebruikt om (warmte)lekken op te sporen, voor inspectie van schakelkasten maar ook om de isolatiegraad van gevels inzichtelijk te maken.

Smart en gekoppeld werken

Met uitzondering van het instapmodel testo 865 kunnen alle warmtebeeldcamera´s ook worden verbonden met de eigen Thermography App. De voor iOS en Android verkrijgbare app maakt de smartphone/tablet van de gebruiker tot een tweede display en de afstandsbediening van de camera, en dient ertoe om ter plaatse snel compacte rapporten aan te maken, online op te slaan en per e-mail te verzenden.De modellen Testo 871 en 872 kunnen bovendien draadloos met de thermo-hygrometer testo 605i en de stroomtang Testo 770-3 worden verbonden. Zo kan snel en eenduidig worden herkend, waar precies in een gebouw zich vochtige plekken bevinden of met welke last een schakelkast loopt.

Objectief vergelijken

Temperatuurschaal en kleurgeving van warmtebeelden kunnen individueel worden aangepast. Daarom is het mogelijk dat bijv. het warmte-isolerende gedrag van een gebouw verkeerd wordt geïnterpreteerd. De nieuw ontwikkelde functie testo ScaleAssist lost dit probleem op, doordat hij de kleurverdeling van de schaal aanpast aan de binnen- en buitentemperatuur van het meetobject en aan het verschil daartussen. Dit zorgt voor objectief vergelijkbare en foutloze warmtebeelden van het warmte-isolerende gedrag van gebouwen.

Automatische instelling emissiegraad

De instelling van emissiegraad en gereflecteerde temperatuur – onmisbaar voor precieze warmtebeelden – was tot op heden met betrekking tot de gereflecteerde temperatuur ook eerder onnauwkeurig. Dat verandert met de Testo ε-Assist. Om deze functie te benutten wordt een speciale sticker (ε-Marker) opgebracht aan het meetobject. Via hun geïntegreerde digitale camera herkennen de warmtebeeldcamera´s Testo 868, 871 en 872 de sticker, stellen de emissiegraad en gereflecteerde temperatuur vast en stellen beide waarden automatisch in.

 

1 reactie op “Warmtebeeld steeds aantrekkelijker

  1. […] wordt. Goede meetapparatuur levert bewijslast; van een probleem, maar ook van je prestatie.” Ook warmtebeeld rukt op: het inspecteren van vloerverwarmingvelden, het opsporen van lekkages of het maken van […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.