fbpx
Nieuws

Warmtepomp buiten de deur gezet

Warmtepomp buiten de deur gezet

Geen plek voor al die duurzame installatietechniek? Nathan komt dit jaar met een renovatieoplossing voor woningen met ruimteproblemen binnen.

 

 

De importeur van onder meer de warmtepompen van Alpha-InnoTec liet tijdens de afgelopen Week van de Bouw een prototype van een prefab-unit van 105 bij 145 cm vloeroppervlak zien. Alle duurzame installatietechniek voor een eensgezinswoning kan hierin gehuisd worden. De geïsoleerde aluminium-unit, voorzien van een coating, kan achter een te verduurzamen woning geplaatst worden en biedt plek aan de warmtepomp, buffervat, buitenunit, pv-omvormer en een toestel voor balansventilatie.

 

bouwbeurs (29).JPGBereikbaar

Door de kleine aanbouw nemen de installaties geen woonruimte in beslag, en zijn ze -met name voor corporatiemarkt- altijd bereikbaar voor onderhoud. Volgens Nathan is het principe vooral interessant voor grootschalige renovatie van huurwoningen, waar doorgaans extra ruimte moet worden gemaakt voor duurzame installaties, maar waar ook sprake is van grote repetitie in een project. “De installaties moeten goed bereikbaar zijn, en dat is ook wel eens een heikel punt”, vertelt Koos Folmer van Nathan.

 

Indak-variant

De warmtepomp-importeur komt met een versie als aanbouw, maar ook met een indakvariant. Hierbij wordt de complete unit op de bovenverdieping geplaatst, waarbij het buitendeel boven het dakvlak uitsteekt. Het concept is volgens Nathan vooral interessant voor de projectenmarkt omdat de totaalleverancier hiermee systeem- en prestatiegaranties op de complete klimaatinstallatie kan geven. Nathan hoopt dit jaar al ervaringen op te kunnen doen en het prototype te kunnen ‘finetunen’ tot een marktrijp product.

 

Fotoverslag van de beurs

Klik hier voor een groot fotoalbum met de installatie highlights van de Week van de Bouw.

In het komend nummer van vakblad Installatie en Sanitair ook een terugblik op de beurs, en tevens een vooruitblik op de ISH in Frankfurt, die in maart gehouden wordt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.