fbpx
Nieuws

Warmtepompen grijpen installatieprijzen

Maar liefst drie warmtepompsystemen grijpen een VSK Award. Itho Daalderop (Vincent), Zehnder (ComfoClime) zijn op de openingsdag van de VSK 2022 bekroond met de juryprijs. Ubbink wint een VSK Award voor het ventilatie-toe/afvoersysteem Ventus in de categorie Installateurszaken. De PVT-warmtepomp van Triple Solar is de publieksfavoriet.

De VSK Awards zijn uitgereikt op de openingsdag van de VSK in Utrecht. De beurs tweejaarlijkse beurs wordt voor de 25e keer gehouden. De vakbeurs is deze week tot en met vrijdag in de Jaarbeurs. Zo’n 300 bedrijven uit de installatiebranche presenteren zich. Daarnaast is er een uitgebreid lezingenprogramma.

Warmtepomp Vincent

Warmtepomp Vincent van Itho Daalderop won de juryprijs in de categorie Energietransitie. De warmtepomp, die komend jaar op de markt komt, valt op omdat hij volledig binnen is opgesteld. De compacte (hybride) warmtepomp heeft dus geen buitenunit. De verwachting is dat deze warmtepomp een aantrekkelijke verduurzamer gaat worden in de bestaande projectenmarkt.

Ventus van Ubbink

De Ventus van Ubbink is een nieuwe geïsoleerde dakdoorvoer voor een optimale aan- en afvoer van ventilatielucht. De isolatiewaarden van het dak blijven behouden door de luchtdichte afwerking. Daarnaast onderscheidt de Ventus dakdoorvoer zich volgens de jury vooral in het installatiegemak.

ComfoClime en Thermal Shield van Zehnder

De winnaar in de categorie Gezond & Comfort is een lucht/lucht-warmtepomp die koelt en verwarmt met verse buitenlucht. Dit in tegenstelling tot klassieke lucht/lucht-warmtepompen die lucht circuleren. Het toestel past bovenop het balansventilatietoestel met warmte- of koudeterugwinning, en kan zo extra verwarmings- en koelvermogen toevoegen aan de woning. Het systeem wordt conceptueel gecomplementeerd door het nieuwe geïsoleerde Thermal Shield luchtverdeelsysteem. Deze zorgt ervoor dat de duurzaam verwarmde of gekoelde lucht vrijwel zonder verlies van temperatuur op de juiste plek in huis.

Publieksfavoriet: Triple Solar PVT Warmtepomp

De favoriet van de beursbezoeker is de PVT Warmtepomp van Triple Solar, een warmtepomp op propaan van het Deense MetroTherm, speciaal gebouwd voor de toepassing met PVT-panelen op het dak. De combinatie tussen zonlicht en buitenlucht als bron, en de compacte nieuw ontworpen warmtepomp op propaan (R290) maken het mogelijk om ook bij strenge vorst (tot -20˚C) aanvoertemperaturen tot 70˚C te realiseren. De warmtepomp leent zich voor nieuwbouw, waarbij het apparaat ook een koelfunctie heeft. Voor de renovatie is deze warmtepomp te combineren met de huidige cv-ketel en bestaand afgiftesysteem.

5 reacties op “Warmtepompen grijpen installatieprijzen

 1. Sylvester schreef:

  heel mooi allelmaal, maar niemand vertelt iets over het rendement.
  is het dan wel zo mooi??

 2. opa schreef:

  warmtepomp gebruikt heel veel stroom en de zon is er vooral in de winter niet, ik vind het vies tegenvallen

  • Ed schreef:

   Absoluut waar. Ik heb nu zes jaar een hybride warmtepomp. Conclusies: veel problemen van klep storingen tot aan debiet storingen een erg hoog kWh verbruik. Nu na zes jaar is de warmtewisselaar gescheurd en is het totale
   Apparaat aan vervanging toe. Tja qua duurzaamheid….
   Tijdens de periode dat hybride ketel het niet heeft gedaan bleek dat de kosten van het gasverbruik lager waren dan de kosten van de kWh van gebruik het hybride gedeelte. Een hybride werkt m.i. Alleen maar voordeliger icm zonnepanelen.

 3. andre schreef:

  Ik hoop dat Vincent een succes wordt, de Combinair 3.0 zeg maar.

 4. Sjaak schreef:

  Ik hou het toch maar bij een houtkachel kan het niet uit de lengte dan maar uit de breedte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.