fbpx
Nieuws

Warmtepompen vergelijken

Met Warmtepompvergelijker.nl is Nederland een vergelijkingssite rijker. Op het platform worden nu de warmtepompen van zes fabrikanten met elkaar vergeleken. Oprichter Jan van Rooijen wil dit aantal snel uitbreiden.

Van Rooijen ervaarde zelf in de praktijk dat het niet eenvoudig is om de juiste warmtepomp-oplossing voor zijn huis te vinden en vond dat het tijd was voor een plek die de consument overzicht biedt tussen het vele aanbod. Het platform vereenvoudigt de keuze aan de hand van een woningscan en brengt consumenten desgewenst in contact met fabrikanten en installateurs.

Op warmtepompvergelijker.nl  kunnen nu de specificaties en beschrijvingen van warmtepompen van Daikin, Remeha, Viessmann, Ferroli, Panasonic en Mitsubishi Electric worden vergeleken. Het platform behoudt zelf een onafhankelijke rol. “De vergelijker is puur gebaseerd op de gegevens van de producten. De deelnemende fabrikanten hebben geen invloed op de uitkomsten,” zegt Van Rooijen, die een jaar gewerkt heeft aan de site.

Er kan worden vergeleken op diverse eigenschappen. Verder biedt de website antwoorden op de meest gestelde vragen die er zijn over warmtepompen via eenvoudige animatie-video’s. De ambitie is om in de komende maanden het aantal deelnemende fabrikanten nog uit te breiden, zodat door consumenten een nóg bredere marktvergelijking kan worden gemaakt.

24 reacties op “Warmtepompen vergelijken

 1. René schreef:

  Wat een waardeloze site
  1 Er wordt niet eens naar bodem gebonden systemen gekeken.
  2 als ik invul dat ik overal isolatie heb en tripple glas dan zegt de site uw woning is niet geschikt.
  3 dit is echt weer een site die NIET onafhankelijk is opgezet.
  Met andere woorden trap er niet in het is puur commercieel

  • Jan schreef:

   Beste René,

   Dank voor het uitproberen van Warmtepompvergelijker.nl. Jammer dat je ervaring tegenviel. We gaan graag met jouw feedback aan de slag.

   Eerste reactie:
   1. WPV is nu 3 uur live: grondgebonden modellen staan nog niet in de database. Dit wordt volgende week aangevuld.
   2. De analyse baseert zich voorlopig op energielabel; als dat in Kadaster onder label B is geregistreerd dan zal de scan alleen hybride adviseren. Wellicht kan dit nog beter.
   3. Warmtepompvergelijker.nl is een bedrijf, maar heeft geen belang bij welke warmtepompen jij als advies krijgt.

   We leren graag van je ervaringen. Stuur ze aub naar info@warmtepompvergelijker.nl

   Vriendelijke groet,
   Warmtepompvergelijker.nl

 2. Niels schreef:

  Hier idem een test uitgevoerd door alle gegevens in te vullen.
  Er wordt aangegeven dat een all electric niet mogelijk is. Echter is de praktijk anders.
  We hebben een all electric huis met een lucht water warmtepomp van Ecoforest welke ook het bijgebouw verwarmd. De energierekening is 63 euro per maand bij een op dit moment nog geen ideale isolatie, geen wtw unit en met een aantal standaard radiatoren.

  • Jan schreef:

   Beste Niels,

   Als indicator voor all-electric wordt bovenal gekeken naar het bekende Energielabel. Als dat B of minder is, dan adviseren we op dit moment geen all-electric. Als je me een mail stuurt met de specs van jouw woning op info@warmtepompvergelijker.nl gaan we scan erop optimaliseren.

 3. Freddy schreef:

  Ik mis een energielabel voor de pompen. Ook mis ik KWh verbruiksgegevens. Heel merkwaardig.

 4. Niels schreef:

  Prijzen kloppen niet, veel te hoog.
  Er worden te hoge bedragen verdiend dankzij dit soort sites

  • Jan schreef:

   Dag Niels,

   Dank voor je feedback. In reactie:

   De hardwareprijzen zijn opgave van de fabrikanten. De installatieprijzen zijn bewust erg ruim ingeschat, omdat iedere woning anders is en we teleurstellingen (van een hogere offerte dan onze schatting) willen voorkomen.

   We maken in de scan dus bewust geen offerte en hebben geen enkel belang bij de prijs die uiteindelijk tot stand komt.

   We leren graag van jouw kennis, dus hierbij de uitnodiging al je feedback te sturen naar info@warmtepompvergelijker.nl.

 5. Joep schreef:

  De site is onafhankelijk, waarop zijn de ‘deelnemende’ merken/fabrikanten dan gebaseerd?

  • Jan schreef:

   Dag Joep,

   Warmtepompvergelijker.nl is onafhankelijk, omdat binnen de warmtepompen die worden vergeleken geen voorkeur wordt aangegeven. Geen enkele fabrikant kan betalen om zijn warmtepomp bovenaan het lijstje te krijgen. We hebben dus geen belang bij welke warmtepomp de bezoeker uiteindelijk kiest.

   In voetbaltermen beheert Warmtepompvergelijker.nl het stadion, bepaalt de spelregels en onderhoudt contacten met alle teams (fabrikanten), maar wij hebben geen belang bij welk team deze vergelijkingswedstrijd wint.

 6. C. schreef:

  Grappig, wij gaan met een warmtepomp volgens deze scan honderden euro’s meer besparen dan wij betalen aan energiekosten.

  • Jan schreef:

   Goedenavond C,

   Ik heb liever dat het jouw echte situatie benadert. Dat lijkt nu niet het geval. Als je me de specificaties van jouw woning stuurt, ga ik bekijken of we de scan hier beter op kunnen inrichten. Zo wordt het advies steeds beter. Dank alvast.

   • C. schreef:

    Graag help ik mee.
    Woning 375 m3 118 m2, 2 onder een kap, Label A b.j. 1966
    HR ++, spouwmuurisolatie, dakisolatie en geen vloerisolatie
    HR ketel ,zonneboiler, zonnepanelen.
    Radiatoren, natuurlijke ventilatie
    Elektra verbruik p.j. ca. 3600 kWh
    Teruglevering p.j ca. 5200 kWh
    Gas verbruik gemiddeld over 5 jaar 622m3
    Energiekosten Nuon 2018 € 236,59 incl. welkomstbonus(€250)
    Energiekosten Energiedirect 2019 geschat € 250 incl. bonus (€130)
    Door meer teruggave energiebelasting in 2020 wordt de jaar rekening ca. € 180.
    Volgens de scan berekening een besparing van € 310-€ 650
    Volgens de scan krijg ik geld toe € 130- € 470.

    • Jan schreef:

     Dag C,

     Er gaat nu inderdaad nog iets mis in de scan als woningen van vóór 1990 zijn nageïsoleerd, zoals in jouw geval. Dit issue gaan we zo snel mogelijk oplossen; ik hoop zelfs nog deze week.

     Toelichting.
     Warmtepompvergelijker.nl rekent als belangrijkste pijler voor het benodigd vermogen van de getoonde warmtepompen met een warmteverliesgetal (in W/m2) op basis van het bouwjaar en type woning. Deze kengetallen worden ook door meerdere fabrikanten gehanteerd voor een eerste inschatting. Omdat we alleen een eerste indicatie willen geven (voordat we je in contact brengen met de specialisten van de deelnemende fabrikanten) schatten we altijd behoudend; dus de warmtepomp mag uiteindelijk wel kleiner uitpakken bij plaatsing, maar liever niet groter (en dus duurder).

     Op basis van bouwjaar en oppervlakte van jouw woning kwam de scan uit op 1.300M3 aan geschat gasverbruik. Dat is het dubbele van jouw werkelijke gasverbruik. Daardoor werd het besparingspotentieel te hoog ingeschat (en een te grote warmtepomp geadviseerd). Dat moet snel beter.

     Om jouw scenario van ‘grondige na-isolatie’ goed te vangen in de scan, gaan we nog deze week een ‘gasverbruik cross-check’ inbouwen. Logica: als het gasverbruik is opgegeven door de scan-invuller en veel lager is dan je op grond van ‘bouwjaarkengetal’ zou verwachten, gebruiken we het gasverbruik als belangrijkste pijler onder het advies. Deze logica toevoegen aan de scan is op zichzelf niet heel erg complex en was al voorzien (we vragen niet voor niets naar gasverbruik), maar dit voorbeeld geeft aan dat we hier vaart mee moeten maken.

     Veel dank voor het delen van de details! Zo kunnen we Warmtepompvergelijker.nl beter maken. Mocht je op de hoogte willen worden gehouden van de voortgang, stuur me dan aub een e-mail op info@warmtepompvergelijker.nl

     Met vriendelijke groet,
     Jan van Rooijen
     Warmtepompvergelijker.nl

 7. andre schreef:

  Scan ingevuld. Investering tussen € 6469,- – € 11275,- tegen een besparing van € 280,- per jaar.

 8. Jossie schreef:

  Graag ook luchtverwarming in uw advies meenemen

 9. Adelbert schreef:

  Mooi initiatief maar als ik de reacties zo lees, dan werkt het nog niet optimaal. Indien er initiatieven zijn voor een beter alternatief, dan heb ik de domeinnaam WARMTEPOMPVERGELIJKEN.NL
  ter overname. Op warmtepompvergelijken zal meer worden gezocht dan vergelijker.
  Kortom een kans voor een advieswebsite met mogelijkheden voor adverteren waardoor het ook commercieel aantrekkelijk wordt. Dus snijd het mes aan twee kanten. Wie heeft de (technische) kennis en de durf? Succes en vriendelijke groet, Adelbert

 10. Gerrit schreef:

  Op de eerste pagina al gestopt. Luchtverwarming en een warmtepompboiler komen in de opties al niet voor. Gaan van dubbel glas meteen over naar HR++ daar zit ook nogal wat tussen. Helaas incompleet!

  • Jan schreef:

   Dag Gerrit,

   Dank voor het uitproberen van Warmtepompvergelijker.nl.

   We vergelijken op dit moment 100 warmtepompen van 6 fabrikanten. De ambitie is om steeds completer te worden, met meer fabrikanten en warmtepompen. We beogen een goede eerste indruk te geven van de mogelijkheden per woning, niet een maatwerkadvies. Daartoe komt desgewenst een installateur van het merk bij jou thuis.

   We horen graag welke aanpassingen je graag zou zien. Misschien kunnen we ze doorvoeren. Mocht je jouw ideeën willen delen, hierbij het verzoek te mailen naar info@warmtepompvergelijker.nl

 11. Roy schreef:

  Prima initiatief, al het begin is moeilijk

 12. C schreef:

  Ondanks dat de scan nog niet optimaal werkt ben ik er van overtuigd dat het mogelijk is door de nu hogere teruggave van energiebelasting en de welkomstbonus van de energiemaatschapijen om geld toe te krijgen.
  Maar dan flink investeren in een warmtepomp of airco’s in zetten voor verwarming en zonnepanelen. Maar als de saladering wordt afgeschaft is dat over.

 13. cees schreef:

  Zelf kijk ik meestal op de website van de fabrikant of op de vergelijkingssite warmtepomp-panel.nl waar wat meer technische info staat. Maar de warmtepomp-vergelijker.nl site ziet er veel mooier uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.