fbpx
Nieuws

Wasco neemt Aircovent over

Technische groothandel Wasco uit Twello neemt per 1 augustus 2017 alle aandelen over van het Rotterdamse bedrijf Aircovent.

Wasco speelt met deze strategische overname in op de veranderingen op de verwarmingsmarkt. Aircovent is in 23 jaar uitgegroeid tot marktleider als het gaat om het leveren van installatiematerialen in de airconditioning-, koeling- en warmtepompbranche. Aircovent levert een breed assortiment uit voorraad en biedt haar producten onder meer aan via haar verkoopkantoor en magazijn in Rotterdam en via een eigentijdse webshop. Oprichter Ron Heuker: “We groeien de laatste jaren enorm. Deze groei willen we voortzetten en we hebben in Wasco onze strategische partner gevonden”. De afgelopen jaren is een trend waarneembaar dat groothandelaren gespecialiseerde bedrijven in specifieke vakgebieden overnemen.

Wasco is een technische groothandel in verwarming, sanitair, onderdelen, koeltechniek en ventilatie. Het bedrijf liet dit voorjaar op haar huisshow zien dat koeling één van de uitbreidingsgebieden van het bedrijf wordt. Algemeen directeur Herold van den Belt: “Aircovent zal blijven opereren onder eigen naam en zal verder gefaciliteerd worden door het logistieke – en vestigingsnetwerk van Wasco “. Door het bundelen van de krachten speelt Wasco in op de verduurzaming binnen de verwarmingsmarkt. Wasco kan hierbij gebruik maken van de expertise van Aircovent, terwijl Aircovent gebruik kan maken van het klantenbestand, de logistieke services en het vestigingsnetwerk van Wasco. Groothandel Wasco heeft 34 vestigingen en 2 distributiecentra in Nederland, en maakt onderdeel uit van het Engelse Wolseley plc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.