Ga naar hoofdinhoud

,

Wateralarm sluit hoofdleiding

Een regelaar die de waterleiding sluit bij lekkage of drukverlies. Rehau introduceert dit jaar de Re.Guard, een kastje dat achter de watermeter geplaatst kan worden, en verbonden is met de smartphone van de woningeigenaar.

Rehau is niet de eerste met een dergelijke waakhond voor de waterleiding. Grohe heeft al langer de Sense Guard op de markt. De techniek is in opkomst onder druk van verzekeraars. In Duitsland wordt de waterschade bij lekkage bijvoorbeeld niet altijd meer gedekt. De versie van Rehau komt in het derde kwartaal van 2020 op de Nederlandse markt, en beleeft zijn introductie op vakbeurs VSK.

Zelflerend

Hoe werkt het apparaat? Het is ingebouwd in de hoofdleiding van de watertoevoer. Met ultrasone techniek wordt de waterstroom en de druk in de leiding gemeten. Wanneer dit niet strookt met ingestelde grenswaarden, bijvoorbeeld door een lekkage of leidingbreuk, wordt de waterleiding afgesloten, en wordt via de app een melding gemaakt. Hierdoor wordt grote(re) waterschade voorkomen.

Appje met alarm

De Re.Guard communiceert met een gateway via het open source draadloze protocol Z-Wave en heeft een breed bereik en een storingsvrije verbinding in gebouwen, met name vanuit de kelder. Ook kan het in een thuisnetwerk worden geintegreerd. Het apparaat kan worden bediend via een app. Optioneel kunnen extra waterdetectoren worden geplaatst. Te denken valt aan een sensor bij de wasmachine of vaatwasser, plekken waar lekkages vaak ontstaan.

Met Installatie.nl kunt u gratis naar de VSK. Hier kunt u voorregistreren.

Eén reactie op “Wateralarm sluit hoofdleiding

  • Echt een uitkomst dit soort apparatuur! Waterschade kan bijzonder vervelend zijn en als je buiten de deur bent heb je er totaal geen controle over. Tot nu dan.

    Ik vraag me alleen wel af of je de extra waterdetectoren ook kan koppelen zodat dit apparaat de waterleiding kan afsluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Met de gratis nieuwsbrief van Installatie.nl ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen in de installatiebranche, productnieuws en installatiefouten.

Laatste nieuws

Premium

Intergas stapt met warmtepomp Xceed door naar propaan

Grotere rol ventilatie in duurzame woning

Pvt-paneel krijgt teracotta variant

Kabinet wil CO2-meter in elk klaslokaal

‘Teruglevertarief voor zonnepanelen is niet onredelijk’

Consument koopt warmtepomp op basis van één offerte