fbpx
Nieuws

OTIB wordt Wij Techniek

De naam OTIB gaat komend jaar uit de branche verdwijnen. Het opleidingsfonds van de branche gaat vanaf maart 2020 Wij Techniek heten.

Het is tijd voor nieuw elan, zegt directeur Sven Asijee in het online magazine van OTIB.  “Omdat we het niet alleen doen, maar samen. Samen brengen wij techniek tot leven en weten we impact te maken. Samen met deze nieuwe uitstraling gaan we er ons ook op richten dat je nóg effectiever de informatie kunt vinden die je nodig hebt.” De sociale partners van het opleidingsfonds zijn de vakbonden FNV, CNV Vakmensen en De Unie en brancheverenigingen Techniek Nederland en NVKL. Eind maart gaat de nieuwe website van de organisatie live. Hierop zijn alle projecten, diensten en producten te zien.

OTIB zet zich in voor ruim 130.000 werknemers en bijna 10.000 werkgevers in de branche. Via het fonds worden producten en diensten ontwikkeld die talentontwikkeling en opleidingsbehoefte faciliteren, en de instroom van vakmensen bevorderen. Op grond van de voor de bedrijfstak afgesloten CAO dragen werkgevers en werknemers een op basis van de loonsom bepaald bedrag ten bate van scholing en ontwikkeling af. OTIB zet deze middelen in om vakmanschap in de branche te ondersteunen. Zo organiseert OTIB de Topstartersdagen, en werft het fonds hybride docenten om meer praktijkmensen voor de klas te krijgen.

OTIB zit gevestigd in Woerden. In dit Intechnium-gebouw neemt ook ook brancheorganisatie Techniek Nederland na de zomer zijn intrek.

2 reacties op “OTIB wordt Wij Techniek

  1. Maarten Jansen schreef:

    Hadden we met Technische Unie een vooruitziende blik 😉

  2. de echte installateur schreef:

    er is geen WIJ techniek, er is hier alleen IK techniek !!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.