fbpx
Nieuws

Echte installateurs voor de klas

Geen theoretische verhalen of techniek van gisteren. Maar praktische lessen over de techniek van vandaag en morgen. Meer échte installateurs voor de klas is een speerpunt van opleiders en branche-organisaties. Hier drie voorbeelden van vaklui die de handschoen hebben opgepakt.

De zogeheten hybride docenten werken nog gewoon bij installatiebedrijven, maar staan ook enkele dagdelen voor de klas: bij mbo en vmbo-opleidingen in de techniek. De opleiders willen met de zogeheten hybride docent, een moderne vorm van het meester/gezel-principe, de kloof tussen onderwijs en praktijk dichten. Er is een groot tekort aan gekwalificeerde docenten, waardoor de aanwas van nieuwe vakmensen voor de installatiebranche in het geding kan komen. Hybride docenten zijn praktijkbegeleiders, of verzorgen gastlessen.

Drie voorbeelden

In deze portrettenserie op Installatie.nl zijn drie voorbeelden van collega’s die hun eigen werkpraktijk (gaan) combineren met het klaslokaal. Hier de verhalen van Arjen Binkhorst (Bonarius), Kees de Vries (Van Dorp), Rene van der Drift (Vink Installatietechniek).

Opleiding kosteloos
De technische O&O fondsen, waaronder OTIB, de  overheid en de participerende ROC’s doen een beroep op werknemers en werkgevers in de techniekbranche om bij te dragen aan het opleiden van toekomstige vakmensen. De opleiding, een achttiental dagdelen plus een stage van 80 uur, wordt kosteloos aangeboden vanuit deze fondsen. Wie meer informatie wil over deze trajecten, kan hier de contactpersonen voor verschillende regio’s vinden.

https://vimeo.com/310350236

2 reacties op “Echte installateurs voor de klas

  1. Erik van Egmond schreef:

    Goed initiatief, maar als je niet bij een brancheorganisatie bent aangesloten behalve
    zoals ik bij Sterkin wel, dan kom je niet in aanmerking voor het opleidingstraject betaald door de diverse instanties.
    Heb in t verleden al eens als gastdocent voor de klas gestaan…echt leuk ook om te doen…maar om daar nou eerst weer serieus knaken in te gaan steken…

  2. Danny de Zoete schreef:

    Ik ben net 2 maanden instructeur geweest op een mbo via het uwv en kon daar blijven voor €2800,- bruto p/m nou ik dacht het niet, als ze niet betalen voor wat je waard bent gaat het nooit wat worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.