fbpx
Nieuws
Waterleiding aan gort door vallende bomen

Op verschillende plaatsen in Drenthe zijn door de storm van maandag waterleidingen gebroken.

 

 

De waterleidingen braken doordat de wortels van omgevallen bomen zich verweven hebben met de leidingen. Bij de Waterleidingmaatschappij Drenthe kwamen na de storm zeventig meldingen van waterleidingbreuken binnen vanuit bijna de hele provincie. Enkele duizenden mensen zaten korte of langere tijd zonder water. Monteurs van de WMD hadden grote moeite om bij de lekken te komen. Bovendien werden herstelwerkzaamheden bemoeilijkt doordat de brandweer nog aan het werk was. WMD meldt nog volop storingen. Mensen die zonder water zitten kunnen op verschillende plekken flessen water afhalen. Ook op plaatsen in Noord-Holland, waaronder in Den Burg, braken waterleidingen door stormschade.

 

Na de storm is het ook topdrukte voor dakbedekkingsbedrijven. Dat blijkt uit een eerste inventarisatie van de brancheorganisatie voor bitumineuze en kunststof dakbedekkingsbedrijven, Vebidak. Met name boven de lijn Amsterdam-Enschede wordt veel schade gemeld, zoals onder meer hier. Veel schademeldingen zijn er van particulieren, zoals weggewaaide dakpannen en losgewaaide dakbedekking. Dakbedekkingsbedrijven uit de Bollenstreek en Groningen laten weten al hun dakdekkers in te zetten voor spoedreparaties.

Compleet weggewaaide daken

Hoewel er na iedere flinke herfststorm schade aan daken gemeld wordt, lijkt er dit keer meer schade te zijn dan in voorgaande jaren. Door de economische crisis lijkt het onderhoud aan daken er veelal bij in te schieten, stelt Vebidak. Daardoor worden gebreken niet op tijd gesignaleerd en dus niet gerepareerd. Niet alleen dakbedekking, maar ook complete ondergronden en dakconstructies zijn weggewaaid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.