fbpx
Nieuws

Werkkleding van recycled materiaal

Mascot, fabrikant van werk en veiligheidskleding komt met een nieuwe collectie naar Nederland. De Customized-collectie is voor het eerst te zien op de BouwBeurs.

In vergelijking met gangbare werkkleding is de serie lichter, sterker en meer flexibel geworden.

Met de Advanced collectie won het Deense merk in 2018 een VSK Award.

Prettig voelen in werkkleding

Werkkleding moet tegenwoordig naast robuust en stevig zijn, vooral prettig zitten: stretch speelt dus een grote rol. En daarnaast wil het oog natuurlijk ook wat: een mooie trendy outfit is voor monteurs een pré, en vormt tevens een visitekaartje van het bedrijf.

Nieuwe feature op de volledig te personaliseren collectie is het Click Pocket Systeem. De spijkerzakken op de werkbroek kunnen geplaatst worden, waar je maar wilt, of afhankelijk van de werksituatie.

Recycled materiaal

De broeken en bovenstukken hebben gerecycled polyamide als hoofdmateriaal, restmateriaal van de textielproductie. Dat betekent niet dat er kleding is gebruikt waarvan nieuw materiaal is gemaakt. Wat het wel betekent, is dat het restmateriaal van de textielproductie wordt gerecycled tot een nieuwe stof. Ook is gebruik gemaakt van gerecycled polyester. Dit gerecyclede polyester is afkomstig van hergebruikt kunststof, bijvoorbeeld gebruikte plastic flessen die worden afgebroken en opnieuw gebruikt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.