Ga naar hoofdinhoud

,

Eerste Vakcentrum Binnenklimaat geopend

In Amersfoort zijn de deuren geopend van het allereerste Vakcentrum Binnenkilimaat. Hier krijgen aankomende en ervaren ventilatiemonteurs praktijkgericht onderwijs over een gezond binnenklimaat in gebouwen. De officiële opening werd verricht door Wouter Wijma (voorzitter VLA), Doekle Terpstra (voorzitter Techniek Nederland), John Huizing (Directeur ROVC) en Ronald Olij (bestuursvoorzitter IW Nederland).

De drie samenwerkende partijen – Vereniging Leveranciers Luchttechnische Apparaten (VLA), IW Nederland en ROVC – hebben de ambitie dat alle ventilatiemonteurs in Nederland deze opleiding binnen vijf jaar gevolgd hebben. Techniek Nederland ondersteunt deze ambitie. De partijen willen op meer plaatsen in Nederland vakcentra openen.

Ventilatiespecialisten

De deelnemers ontvangen na het afronden van de verschillende leermodules een certificaat waarmee zij zich erkend ventilatiemonteur mogen noemen. De opleiding biedt naast training in algemene ventilatiewerkzaamheden ook mogelijkheden om je als monteur te specialiseren, bijvoorbeeld op het gebied van storingen verhelpen of het beheer van apparaten.

De Focusgroep Ventilatiekeur van de VLA nam het initiatief voor deze opleiding. Deze groep bestaat uit erkende ventilatiespecialisten die samen het Ventilatiekeur hebben ontwikkeld; een onderhoudsnorm voor ventilatiesystemen in woningen.

3 reacties op “Eerste Vakcentrum Binnenklimaat geopend

 • Koning klant

  Ik lees het hier niet maar ik mag hopen dat ze ook op de hoogt zijn van luchtverwarmingssystemen en warmtepompen in de vorm van airco’s.
  Dat is toch wel het minste, anders heb je tegenwoordig niets meer aan deze mensen.
  Als ze wel op de hoogt zijn van luchtverwarmingssystemen en warmtepompen in de vorm van airco’s daar en tegen zullen ze veel gevraagd worden.

  1. Robbert

   in de basis gaat het hier over lucht behandeling en ventilatie, maar uiteraard komen wtw en verwarming ook aan de orde. op dezelfde locatie, IW Midden, zijn ook de trainingen voor Warmtepompen en koeling te volgen.

 • Herman

  Uitstekend initiatief. Dit bewerkstelligt meer kennis op de werkvloer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Met de gratis nieuwsbrief van Installatie.nl ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen in de installatiebranche, productnieuws en installatiefouten.

Laatste nieuws

Ventilatiesysteem in kast op de galerij

De voordelen van Mezutec waterontharders

Installatie van een overkapping met zonnepanelen als dak

Drama in kruipruimte: installatie-stagiaire (16) verongelukt

Steeds minder verpakkingen

Intergas stapt met warmtepomp Xceed door naar propaan