fbpx
Nieuws

Zeeland stapt af van 1-fase-aansluiting

Door de toegenomen vermogensvraag in woningen is de Zeeuwse netbeheerder Enduris sinds begin dit jaar gestopt met het aanbieden van 1-fase 40A-elektriciteitsaansluitingen.

Er is steeds minder vraag naar nieuwe 1 x 40 A aansluitingen. Op een 3 x 25 A aansluiting kan tegen dezelfde kosten meer vermogen afgenomen worden. 

Door de energietransitie neemt de vraag naar een hoger af te nemen of in te voeden vermogen toe, bijvoorbeeld door toepassing van zonnepanelen.

Enduris verwacht dat door de keuzemogelijkheid te schrappen en standaard over te gaan naar 3-fase, zorgt voor een hogere tevredenheid bij klanten, ook tot een efficiënter aansluitproces gaat leiden. 

De materialen van 3-fasen aansluitingen zijn iets duurder, maar doordat er efficiënter gewerkt kan worden, verwacht Enduris deze meer kosten ruim te kunnen compenseren.

Bestaande bouw

Wel zullen wijzigingen van bestaande 1-fase aansluitingen 1-fasig uitgevoerd blijven worden, anders moeten onze klanten kosten maken voor het aanpassen van zijn installatie.

1 reactie op “Zeeland stapt af van 1-fase-aansluiting

  1. Jos schreef:

    Overheid zal toch echt snel andere en voordelige vormen voor energietransitie moeten laten onderzoeken, 3 fase aansluitingen zullen de electranetwerken verder belasten .Het is de omgekeerde wereld aan het worden , in het verleden moesten alle 3 fase aansluitingen zoveel mogelijk teruggebracht worden naar 1 fase aansluitingen, dat wordt nu weer teruggedraaid , met de gevolgen, die gaan komen. Laat de gasaansluitingen zoveel mogelijk in tact zou ik zeggen ,want een ander soort gas zal zeker echt nodig zijn .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.