fbpx
Nieuws

Geen ratjetoe aan verschillend vormgegeven bestekken, maar een standaard opmaak en leidraad voor koelings-, verwarmings- en ventilatiebestekken.

Het Rijksvastgoedbedrijf gaat met zo’n standaard format werken bij aanbestedingen van klimaatinstallaties in zijn gebouwen. Het idee: door standaardisering van bestekken een goede basis leggen om het binnenklimaat van rijksgebouwen te verduurzamen.

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft de afgelopen tijd deze binnenklimaatbestekken uitgewerkt samen met brancheverenigingen NVKL (koeling), de Nederlandse Verwarmingsindustrie en de VLA (ventilatie).

Prestaties waarborgen

De binnenklimaatbestekken zijn een instrument om prestaties (op het gebied van koelen, verwarmen en ventileren) te waarborgen en daarnaast de levensduur van het apparaat of toestel te verlengen.

In de onderhoudsbestekken zijn normen vastgelegd gericht op het realiseren van een duurzaam en energiezuinig binnenklimaat. Het Rijksvastgoedbedrijf zal deze bestekken als leidraad gebruiken voor de aanbestedingen van klimaatinstallaties in gebouwen.

Ontwerp-bestekken

Met de oplevering van de onderhoudsbestekken voor het binnenklimaat is fase één afgerond. Aanvullend zal ook het bestek ‘ontwerp & installatieniveau’ ontwikkeld worden.

Door ontwerpuitgangspunten vast te leggen en eenduidige ontwerpspecificaties te hanteren kan de kwaliteit van een installatie gewaarborgd worden.

De bestekken zijn op binnenklimaatbestekken.nl toegankelijk voor alle gebouweigenaren en -beheerders in Nederland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.