Ga naar hoofdinhoud

,

Zonwering en ventilatie in één kozijn

Rollecate, Schellekens & Schellekens en Heycop komen gezamenlijk met één uniek product. Hierbij is de zonwering en het ventilatierooster in het kozijn geïntegreerd. De Multiwindow wordt in de fabriek gebruiksklaar voorgefabriceerd en al dan niet inbraakwerend uitgevoerd. Vanaf juli 2017 wordt een variant met een aluminium profiel geproduceerd. Over ruim twee jaar komt een kunststof profiel op de markt.

De Multiwindow kan zowel van binnenuit als buitenaf gemonteerd worden. Dat gaat sneller en goedkoper dan plaatsing via de gevel, omdat er geen steigers of hoogwerkers nodig zijn. Pas als de afbouw is begonnen, plaatst een monteur de zonwering en het ventilatiedeel. Op die manier kan het kozijn al vroeg in het bouwproces worden meegenomen. Ook is het mogelijk om later de functie in het raam te wijzigen.

Zelfregelend rooster

Heycop levert voor Multiwindow een ventilatiedeel met een zelfregelend rooster. Het past de doorstroomopening automatisch aan de winddruk aan, terwijl de bewoner zelf traploos de hoeveelheid buitenlucht kan instellen. De vorm van de instroomopening aan de binnenkant zorgt ervoor dat de verse buitenlucht zich optimaal mengt met de binnenlucht. Zo krijgt de bewoner een gezond en comfortabel binnenklimaat. Voor projecten in lawaaiige omgevingen komt Multiwindow in meer of minder geluiddempende uitvoeringen die kleinere afmetingen meekrijgen dan een gemiddelde suskast.

Op YouTube staat een verduidelijkend filmpje over de Multiwindow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Met de gratis nieuwsbrief van Installatie.nl ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen in de installatiebranche, productnieuws en installatiefouten.

Laatste nieuws

Energie Theater krijgt vervolg

‘Warmtepompmarkt groeit ook zonder plicht’

Salderingsregeling alsnog geschrapt

Streep door verplichting hybride warmtepomp

Nieuwe Installatie op de mat geploft: dit staat erin

Ventilatiesysteem in kast op de galerij