fbpx
Edities

Installatie – nummer 07 – 2020

In deze editie

Editie nummer 7 van het vakblad Installatie verschijnt op dinsdag 17 november. Met hierin onder andere een pilotproject in Uden, waar een innovatief bronconcept wordt geïnstalleerd. Met diepte van ‘slechts’ 24 meter, hoeft er niet door waterscheidende lagen heen geboord te worden en is het eenvoudiger de bron te regenereren, met bijvoorbeeld regenwater. Maar wat kunt u nog meer van ons verwachten?

Zelf uitvogelen

Duurzaam bouwen gaat niet zonder slag of stoot. Henk Jansen, eigenaar van Technisch Expert Jansen in Uithuizen, heeft zijn eigen energiepositieve woning ontworpen. Dat gaf interessante inzichten in zijn dagelijkse werk.

Warmte van het dak

De zonnecollector blijft achter bij het pv-paneel, dat stormenderhand het Nederlandse dakoppervlak verovert. En dat is zonde, want met de juiste
maatregelen kan in 2050 wel een kwart van de totale warmtevraag in woningen met zonnewarmte worden ingevuld. Welke smaken zonnewarmte zijn er zoal? En waar moet de installateur op letten? Een overzicht.

Meer stretch, meer laagjes

Mode in het algemeen gaat te snel voor een werkkledingleverancier, maar bij de ontwikkeling van nieuwe modellen houden fabrikanten natuurlijk rekening met de trends. John Peeters (Mascot Workwear) en Jannot Dibberink (Snickers Workwear) duiden ze.

Van baas naar leider

Veel installatiebedrijven worden klassiek geleid en gaan er prat op een ‘platte organisatie met korte lijnen’ te hebben. In de praktijk betekent dit: de alwetende directeur zegt wat er moet gebeuren en de medewerkers doen wat er gevraagd wordt. Modern werkgeverschap vraagt echter meer in de veranderende bouwketen, waarin installateurs steeds vaker de regie hebben. Wat is modern leiderschap? Hoe word je een lerende organisatie? Welke mensen passen daarbij?

Digitaal Magazine artikel

Digitaal magazine

Het item dat u probeert te lezen is de digitale versie van een van de magazines van Installatie.
Digitale magazines zijn alleen toegankelijk voor print- en digitaal jaarabonnees van Installatie.

Digitaal jaarabonnement

Voor slechts € 17,41- per maand sluit u al een digitaal jaarabonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot jouw beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding