Ga naar hoofdinhoud

,

Slimme toiletbril herkent bezoeker

Een voorverwarmde wc-bril met nachtlampje, die automatisch opent en sluit? Het kan. De nieuwe slimme toiletbril ViSeat van Villeroy & Boch werd op de afgelopen SHK in Essen gepresenteerd.

De slimme bril van Duroplast beschikt zelfs over een afstandsbediening. Deze is echter nauwelijks nodig wanneer de gebruikers zijn persoonlijke instellingen heeft opgeslagen. Zo kan worden opgeslagen op basis van welke afstand de automatische bril moet openen en met softclosing moet sluiten en welke temperatuur de gebruiker op zijn achterwerk wenst (standen van 28 -37°C). De nachtverlichting zorgt ervoor dat de gebruiker het toilet ook in het donker eenvoudig kan vinden. Het automatisch openen en sluiten voorkomt dat je nog met je vingers aan het toilet hoeft te komen.

ViSeatToiletservice

Voor de slimme zitting is wel een stroomaansluiting bij het toilet nodig. Niettemin kan hij via het quick-release systeem wel snel afgenomen worden voor reiniging. ViSeat komt in de herfst van 2016 op de Nederlandse markt en past op de Subway 2.0 en Vivia toiletten van de Duitse fabrikant. Qua uiterlijk doet hij niet onder voor de standaardbril op de Subway-toiletten. De gebruiker moet wel in de buidel tasten voor de toiletservice: de verwachting is dat deze luxe hem 600 euro extra kost boven op de toiletpot.

De slimme bril is de eerste stand-alone bril van Villeroy & Boch die met deze techniek is uitgerust. Er zijn brillen met aanwezigheidsdetectie die sluiten op moment dat er geen beweging meer wordt waargenomen. Ook een aantal luxe douche-wc’s, waarmee het onderlichaam met water en lucht wordt gereinigd en gedroogd, bevatten voorverwarming, verlichting en zelfsluitende technieken.

3 reacties op “Slimme toiletbril herkent bezoeker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Met de gratis nieuwsbrief van Installatie.nl ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen in de installatiebranche, productnieuws en installatiefouten.

Laatste nieuws

Ventilatiesysteem in kast op de galerij

De voordelen van Mezutec waterontharders

Installatie van een overkapping met zonnepanelen als dak

Drama in kruipruimte: installatie-stagiaire (16) verongelukt

Steeds minder verpakkingen

Intergas stapt met warmtepomp Xceed door naar propaan