fbpx
Artikel

Installateur in beeld: Cor Felsbourgh

Eenmaal de vijftig gepasseerd, werd Cor Felsbourg onrustig. Het roer moest om, besloot de zelfstandig ondernemer die zich aansloot bij twee formules. Met het sanitair gaat hij verder onder de vlag van Bad in Beeld. Het installatiedeel is ondergebracht bij InstalCenter.  

Functie: eigenaar Felsbourg badcultuur en installatietechniek Oude Tonge

Opleiding:  Brood- en banketbakker. Uiteindelijk omgeschoold tot loodgieter en bij een installateur aan de slag gegaan. In de avonduren alle installatie-diploma’s gehaald en ongeveer 17 jaar geleden voor mezelf begonnen.  

 

Mooiste van het werk:

Het geeft voldoening om mensen kwaliteit, en daarbij een goed  gevoel te verkopen. En dat de klanten na oplevering, plezier van de nieuw gemonteerde badkamer hebben.

 

Minder leuke kanten:

Het gerommel met facturen. Het blijft vervelend achter je eigen geld aan te moeten. Maar ja, als je met mensen omgaat, weet je dat dit soort dingen erbij horen. Ik heb inmiddels wel de ervaring dat ik weet hoe ik hiermee moet omgaan.

 

Bedreigingen:

Het is een hele moeilijke markt op dit moment. De prijzen staan onder druk. Er is minder aanbod, dus je moet meer doen voor hetzelfde rendement.

 

Kansen in de markt:
Door aansluiting bij de formules InstalCenter en Bad in Beeld , die ondersteuning bieden bij inkoop- en marketingactiviteiten, hoop ik op  meer omzet. Ik heb natuurlijk al een aantal jaren mijn zaak en wat opgebouwd maar hoop zo mijn markt te vergroten en meer mensen te trekken.

 

Investeren in:

Ik heb de aansluiting bij de formules aangegrepen om met een fris gezicht verder te gaan. De huidige showroom is volledig op de kop gegaan en flink vergroot, het magazijn is nu bij de showroom getrokken en daarmee hebben we 400 m2 voor sanitair en tegels tot onze beschikking. Naast het pand ben ik bezig met nieuwbouw. Hier komt het magazijn en het verkoopgedeelte van InstalCenter. Zonder de formules had ik dit overigens nooit gedaan.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.